Veľmi rýchla čokoládová roláda
Foto: simonkaveronika
Je veľmi rýchla a chutná.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Pripravíme si piškótové cesto. Vajcia si rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme do tuha so štipkou soli a žĺtky vymiešame s cukrom. Do žĺtkovej hmoty pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a už len ručne primiešame vyšľahané bielky.
- 2
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180-190 °C cca 10 min. Na upečený plát natrieme ľubovoľný džem.
- 3
Čokoládu si dáme roztopiť do vodného kúpeľa. Smotanu vyšľaháme do polotuha a pridáme roztopenú čokoládu a došľaháme dotuha. Čokoládový krém natrieme na džem a poukladáme naň rôzne ovocie (ale len na ten kraj, od ktorého začneme rolovať, aby po prekrojení bolo ovocie krásne viditeľné v strede). A zrolujeme.
- 4
Zrolovanú roládu natrieme zvyšným čokoládovým krémom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja som poliala čokoládou a posypala orechmi.
Tiež Čokoládová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu