Čokoládová roláda
Čokoládová roláda

Veľmi rýchla čokoládová roláda

simonkaveronika - fotkasimonkaveronika, 11. decembra 2020

Je veľmi rýchla a chutná.

10
porcií
25 minút
príprava
10 minút
na 190 °C

Suroviny

5 ks
5 PL
5 PL
1 ČL
štipka
Plnka:
1 bal.
300 ml
1 bal.




Postup

  1. 1

    Pripravíme si piškótové cesto. Vajcia si rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme do tuha so štipkou soli a žĺtky vymiešame s cukrom. Do žĺtkovej hmoty pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a už len ručne primiešame vyšľahané bielky.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180-190 °C cca 10 min. Na upečený plát natrieme ľubovoľný džem.

  3. 3

    Čokoládu si dáme roztopiť do vodného kúpeľa. Smotanu vyšľaháme do polotuha a pridáme roztopenú čokoládu a došľaháme dotuha. Čokoládový krém natrieme na džem a poukladáme naň rôzne ovocie (ale len na ten kraj, od ktorého začneme rolovať, aby po prekrojení bolo ovocie krásne viditeľné v strede). A zrolujeme.

  4. 4

    Zrolovanú roládu natrieme zvyšným čokoládovým krémom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja som poliala čokoládou a posypala orechmi.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík i foto. Velikost balení čokolády by byla milá. Jsi šikulka!
evanaaa
Celkom dobrá, nie zložitá, len by som chcela vedieť - tá čokoláda sa musí nechať vychadnúť pred vliatím do ušľahanej (do polotuha) smotany?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia