Tvarohový závin
Tvarohový závin

Tvarohový závin

Matej a Mirka Birošíkovci
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 10. decembra 2020
Tvarohový závin
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
40 g
1/2 bal.
1 ks
150 ml
z 1/2 citróna
Tvarohová plnka:
500 g
100 ml
1 ks
80 g
10 g
z 1/2 citróna
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misky nasypeme polohrubú múku, pridáme mlieko, kryštálový cukor, vajce, nastrúhanú citrónovú kôru a sušené droždie. Vypracujeme cesto a necháme ho kysnúť na teplom mieste zhruba 60 minút.

  2. 2

    Tvarohovú plnku pripravíme zmiešaním tvarohu s vajíčkom, práškovým a vanilkovým cukrom a kyslou smotanou. Nakoniec pridáme nastrúhanú citrónovú kôru.

  3. 3

    Na pomúčenú dosku vyklopíme vykysnuté cesto, ktoré rozvaľkáme. Navrstvíme tvarohovú plnku a zvinieme do závinu. Závin preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov 20–25 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Kysnuté cestá, Pečené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre