Tvarohový závin
Matej a Mirka Birošíkovci
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 10. decembra 2020
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 10. decembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20-25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 250 g |
|
| 40 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| 1 ks |
|
| 150 ml |
|
| z 1/2 citróna |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 500 g |
|
| 100 ml |
|
| 1 ks |
|
| 80 g |
|
| 10 g |
|
| z 1/2 citróna |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Do misky nasypeme polohrubú múku, pridáme mlieko, kryštálový cukor, vajce, nastrúhanú citrónovú kôru a sušené droždie. Vypracujeme cesto a necháme ho kysnúť na teplom mieste zhruba 60 minút.
- 2
Tvarohovú plnku pripravíme zmiešaním tvarohu s vajíčkom, práškovým a vanilkovým cukrom a kyslou smotanou. Nakoniec pridáme nastrúhanú citrónovú kôru.
- 3
Na pomúčenú dosku vyklopíme vykysnuté cesto, ktoré rozvaľkáme. Navrstvíme tvarohovú plnku a zvinieme do závinu. Závin preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov 20–25 minút.
Tiež tvarohový závin:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu