Kapustníky fotorecept
Matej a Mirka Birošíkovci
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 11. decembra 2020
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 11. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8 ks
porcií
porcií
15 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
K múke pridáme rozpustený tuk, vajce, soľ, cukor, droždie, vlažné mlieko a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť asi 60 minút.
- 2
Na rozpálenej masti upražíme cukor na karamel. Pridáme nadrobno nasekanú kapustu, posolíme a udusíme.
- 3
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme.
- 4
Vyvaľkané cesto pokrájame na rovnaké štvorčeky.
- 5
Na jednotlivé štvorčeky dáme vychladnutú kapustovú plnku...
- 6
...a dobre zabalíme.
- 7
Kapustníky poukladáme na vymastený plech, troška roztlačíme a necháme podkysnúť. Potom ich potrieme rozpusteným tukom a pečieme pri teplote 170 °C zhruba 15 minút.
Tiež kapustové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu