Kapustové koláče
Kapustové koláče

Kapustníky fotorecept

Matej a Mirka Birošíkovci
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 11. decembra 2020
Kapustníky (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8 ks
porcií
15 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g
30 g
30 g
10 g
1 ks
štipka
100 ml
Kapustová plnka:
250 g
15 g
50 g
3 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    K múke pridáme rozpustený tuk, vajce, soľ, cukor, droždie, vlažné mlieko a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť asi 60 minút.

  2. 2

    Na rozpálenej masti upražíme cukor na karamel. Pridáme nadrobno nasekanú kapustu, posolíme a udusíme.

  3. 3

    Vykysnuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme.

    Kapustníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyvaľkané cesto pokrájame na rovnaké štvorčeky.

    Kapustníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na jednotlivé štvorčeky dáme vychladnutú kapustovú plnku...

    Kapustníky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a dobre zabalíme.

    Kapustníky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kapustníky poukladáme na vymastený plech, troška roztlačíme a necháme podkysnúť. Potom ich potrieme rozpusteným tukom a pečieme pri teplote 170 °C zhruba 15 minút.

Diskusia k receptu