Kulhánske podkovičky so slaninkovou plienkou
Doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec „s vareškou a kalichom vína“, autor niekoľkých kuchárskych kníh, 10. decembra 2020
vedec „s vareškou a kalichom vína“, autor niekoľkých kuchárskych kníh, 10. decembra 2020
Foto: archív Miloša Mikuša
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Z umytého pstruha nakrájame podkovičky hrubé asi 1,5 cm, ktoré osolíme a okoreníme. Na plátky slaniny natrieme tenkú vrstvu horčice, prekryjeme rovnako širokým plátkom šunky a posypeme pamajoránom. Slaninku so šunkou obvinieme cez stred podkovičky.
- 2
Rybu opražíme na roztopenom masle – najprv sprudka z oboch strán odkryté a potom pár minút pomaly z každej strany prikryté.
- 3
Ako príloha sa hodí vo vývare uvarený ružičkový kel, na olivovom oleji opražená čakanka, ktorú na záver podlejeme trochou bieleho vína a dochutíme pár strekmi balzamikového octu. Prílohu doplníme zelerovou slamou – natenko nakrájaný zeler vložíme do vriacej vody, keď opäť zovrie, tak ho scedíme a opražíme dochrumkava na masle.
Tiež pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu