Granadír s bryndzou fotorecept
Foto: kvakac
Áno, dobre vidíte. Skúste a vychutnajte dobrotu v ústach. Ochutnali sme to v lete na Liptove a tak nám to zachutilo, že už aj Zobraziť celý popisÁno, dobre vidíte. Skúste a vychutnajte dobrotu v ústach. Ochutnali sme to v lete na Liptove a tak nám to zachutilo, že už aj doma si to robíme.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700 g |
|
250 - 300 g (najlepšie domáce) |
|
2 ks |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
125 g |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
30 g (82 %) |
|
|
|
1 L |
|
Na dochutenie: | |
(dobrovoľné) |
|
(dobrovoľné) |
|
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v slanej vode. Ak máte doma urobené fliačky, tak tie sú najsamlepšie. Liter vody z vývaru cestovín odložíme. Počas varenia cestovín si očistíme zemiaky a nakrájame ich na 1,5 cm kocky. Cibuľu tiež nakrájame na drobno.
-
2
Do hrnca dáme olej a cibuľu, poprášime mletým čiernym korením a rascou. Opečieme ju do červena. Potom hrniec odstavíme zo sporáku a pridáme mletú papriku, premiešame a vložíme do hrnca pripravené zemiaky. Dobre premiešame a dáme hrniec znovu na sporák. Podlejeme vývarom z cestovín tak, aby zemiaky boli trochu nad vývarom, ako to je na fotografii. Prikryjeme a pomalý dusíme do mäkka. To trvá asi 35 až 40 minút podľa typu zemiakov. Ak by sa to lepilo na dno hrnca, tak zakaždým podlejeme trochou vývaru, ale ozaj len trochou.
-
3
Keď sú zemiaky mäkké, pridáme namrvenú bryndzu a maslo. Musí sa spojiť so zemiakmi.
-
4
Ochutnáme či už je bryndza roztopená a prípadne ešte dosolíme. Takto pripravené fliačky
-
5
nasypeme na zemiaky.
-
6
Dobre to všetko premiešame na sporáku, nech sa chute pekne spoja. A odstavíme zo sporáku. Necháme chvíľu vydýchnuť a hotovo.
-
7
Tu jedna verzia plus oštiepok a kyslá smotana.
-
8
Tu je verzia bez príchutí. To už nechám na vás.
Vďaka za milý koment. No tiež sme ostali prekvapený, keď sme to jedli prvý krát. No ta chuť nám veľmi vyhovuje. Tej bryndze tam nie je moc a ta to dobré doladí. Najviac nám to chutí podľa úvodného obrázku. Odporúčam skúsiť.
Vďaka za milé slová. Škoda, že nemáš rada bryndzu, je to ozaj dobré.
Vďaka za koment. Som rád že som nahnal chuť na granadír. S touto bryndzou to ma iný rozmer. Nie je tam jej moc aby prerazila celú chuť, len aby dochutila.
Vďaka za koment. Je to veru mňam. Odporúčam skúsiť.
Vďaka za úsmevné komenty. Zasmial som sa s chuti. Komenty od teba pohladia a rozosmejú dušu. Budem rád ak skúsiš.
Vďaka za koment. Veď o tom to je navnadiť na toto jedlo.
Vďaka za koment. Som rád aj za ten názov, dobré vedieť. Pravé že je to stou bryndzou som bol milo prekvapený. Jedol som to tam prvý krát a hneď mi to zachutilo.
Vďaka za koment. Budem rád ak skúsiš. Tu bryndzu dodržať váhu. Ma to prijemne ochutiť a nie ňou preraziť všetky ostatné chute.