Jablká v snehovom záveji
Matej a Mirka Birošíkovci
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 10. decembra 2020
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 10. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Ríbezľový džem rozmiešame s pomletými orechmi a pomrvenými piškótami. Jablká umyjeme, jadrovníky vypichneme a naplníme pripravenou zmesou
- 2
Naplnené jablká dáme do plytkej ohňovzdornej sklenenej misky a nastriekame na ne sneh vyšľahaný z bielkov s cukrom do podoby snehového záveja.
- 3
Pečieme pri 180 stupňoch približne 10 minút.
Tiež pečené jablká:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu