Rýchla karamelová torta fotorecept
Foto: simonkaveronika
Je veľmi rýchla a jednoduchá...
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Ja som robila z dvoch dávok - 2 plechy, aby som čísla mohla pekne spojiť. Oddelíme si žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme do tuha so štipkou soli a žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom. Do žĺtkovej hmoty pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a vyšľaháme. Vareškou pridáme vyšľahané bielky ale opatrne (radšej si ich vmiešame na trikrát, aby nestratili svoj objem).
- 2
Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme na 190 °C 10 min.
- 3
Z papiera si vystrihneme číslice a podľa nich vyrežeme z upečeného vychladnutého plátu čísla.
- 4
Každé číslo natrieme jahodovým džemom. KRÉM: Šľahačku vyšľaháme so Salkom pekne do tuha. Už len pomocou cukrárskeho vrecka striekame. Do stredu som dala ovocie viď foto.
- 5
Priložíme ďalší plát - zasa ho natrieme jahodovým džemom a nastriekame krém a ozdobíme podľa svojej fantázie.
Tiež karamelová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu