prazdny

Zeleninové rizoto

Hlavné jedlá

Očistenú a pokrájanú zeleninu udusíme na masti, posolíme a pridáme karfi ol rozobratý na drobné ružičky...

prazdny

Jarné závitky

Kuracie mäso

Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý položíme plátok šunky, plátok syra a stočíme...

prazdny

Špargľa s holandskou omáčkou a petržlenovými zemiakmi

Hlavné jedlá

Špargľu ošúpeme škrabkou na zemiaky a uvaríme v jemne osladenej vode. Medzitým si postavíme variť zemiaky....

prazdny

Dusený kaleráb so smotanou a nivou

Hlavné jedlá

Kaleráby očistíme a nakrájame na centimeter hrubé plátky. V panvici rozpustíme maslo. Postupne na ňom...

prazdny

Bravčové stehno so špenátom

Bravčové mäso

Mäso starostlivo opláchneme a nakrájame tak, aby vznikol dlhý a plochý plátok. Ten potrieme soľou...

prazdny

Kaleráb v cestičku

Hlavné jedlá

Cestíčko: vajcia vymiešame s hladkou múkou, soľou, korením, tymianom, horčicou a postrúhaným syrom....

prazdny

Kaleráby plnené mäsom a šampiňónmi

Bravčové mäso

Kaleráby očistíme a zrežeme z nich vršky. Vnútro vyberieme, osolíme, podlejeme vodou a prikryté...

prazdny

Jarný plnený kaleráb

Bravčové mäso

Mladé kaleráby očistíme a vršky odkrojíme. Vnútro kalerábov vydlabeme tak, aby steny kalerábu ostali asi...

prazdny

Zapekané rezne so špargľou

Kuracie mäso

Umyté a osušené kuracie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme. V širšej panvici rozpálime olej a...

prazdny

Bravčová panenka s jarnou zeleninou

Bravčové mäso

Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a kaleráb na stĺpiky. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na...

prazdny

Hráškový krém s lososom

Polievky

Šalotku, cesnak a jarnú cibuľku nadrobno nakrájame a opatrne opražíme na masle do sklovita.

prazdny

Jemný krém zo zelenej špargle

Polievky

Špargľu olúpeme, konce odrežeme, vložíme do 0, 5 l mierne osolenej vody a varíme 20...

prazdny

Špargľová krémová polievka

Polievky

Špargľu ošúpeme, nakrájame na 2 až 3 cm kúsky a uvaríme v 0, 5 l vody....

prazdny

Studená uhorková polievka

Polievky

Smotanu, mlieko a biely jogurt zmiešame, pridáme na kocky nakrájané olúpané uhorky, osolíme, ...

prazdny

Bruscetta s paradajkami

Predjedlá

Paradajky rozrežeme na polovičky a vyberieme dužinu, mäsitú časť nakrájame na jemné kocky (v gastronómii sa...

prazdny

Špenátová polievka

Polievky

Špenát umyjeme a nakrájame nahrubo. Cibuľu nakrájame najemno. Nadrobno posekáme aj petržlenovú vňať a slnečnicu....

prazdny

Žihľavová polievka

Polievky

Najprv necháme zovrieť asi 1 l osolenej vody.

prazdny

Jarná bylinková polievka

Polievky

Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku.

prazdny

Jarná polievka s krupicovými haluškami

Polievky

Karfiol rozoberieme na ružičky. Kaleráb očistíme a pokrájame na kocky. Mrkvu očistíme, časť pokrájame...

prazdny

Parmezánové kuracie prsia

Kuracie mäso

Kuracie prsia jemne naklepneme, osolíme, okoreníme a obalíme v nastrúhanom parmezáne. Takto pripravené opekáme...

prazdny

Ambruzský šalát

Šaláty

Cuketu nakrájame na prúžky a krátko obvaríme v osolenej vode. Vyberieme a necháme odkvapkať. Potom obvaríme...

prazdny

Šalát s prosciuttom, cuketou a čiernymi olivami

Šaláty

Cuketu nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme vínnym octom, olivovým olejom a ochutíme. Potom pridáme mätu,...

prazdny

Šalát s avokádom a kuracím mäsom

Bezmäsité jedlá

Kuracie prsia ochutíme a na rozohriatom oleji opražíme po oboch stranách. Potom mäso nakrájame na tenké plátky...

prazdny

Balotínka z prepelice na špargľovom rizote

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

prazdny

Husacia pečeň so zelenou špargľou

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

prazdny

Teľacia sviečková plnená špargľou

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a Francúzsku,...

prazdny

Čokoládový mafin

Dezerty

Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...

prazdny

Bravčová panenka s tuniakovou omáčkou

Bravčové mäso

Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...

prazdny

Hovädzie rezne s listovým šalátom

Hovädzie mäso

Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, z...

prazdny

Tatarák z čerstvého ananásu

Dezerty

Ananás dôkladne očistíme, nakrájame na kolieska a potom nasekáme najemno. Mätové lístky nasekáme. Ananás dáme...

prazdny

Grilovaný ananás

Dezerty

Ananás očistíme, nakrájame na kolieska a stredovú tvrdú dužinu vykrojíme. Ananás opečieme na grile alebo...

prazdny

Kurča s ananásom

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájame na kocky. Dáme do misy a osolíme, pridáme vajcia a solamyl...

prazdny

Želé rezy

Dezerty

Pripravíme ovocné želé s vodou podľa návodu na obale. Teplé želé nalejeme do formy vyloženej potravinárskou...

prazdny

Letný ovocný dezert

Dezerty

Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku s kakaom a opatrne vmiešame do...

prazdny

Čučoriedková torta

Torty

Na prípravu cesta zmiešame cukor a múku. Pridáme žĺtky a ručne zamiešame. Z bielkov vyšľaháme...

prazdny

Kurací špíz s marhuľovou omáčkou

Kuracie mäso

Kúsky kuracích pŕs napicháme na špajľu striedavo s cibuľkou, paprikou, slaninkou, čím vznikne špíz,...