Korenené kuracie prsia

sovka62 - fotkasovka62, 23. januára 2010

Ak máte na prípravu obeda tak 30 minút, vyskúšajte tento recept. Bude to hotové rýchlo, ale nebude to vyzerať, že ste sa ponáhľali a Zobraziť celý popisAk máte na prípravu obeda tak 30 minút, vyskúšajte tento recept. Bude to hotové rýchlo, ale nebude to vyzerať, že ste sa ponáhľali a bude to naozaj veľmi dobre chutiť.

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Ak sa ponáhľate, začnite prílohou. Hodí sa ryža, zemiaky, alebo tarhoňa.

  2. 2

    Kuracie prsia opláchnite a papierovými utierkami poutierajte do sucha. Je dôležité, aby boli suché, len tak sa opečú pekne do červena. Nerozklepávajte, len osoľte, poprášte čiernym korením, vegetou alebo solčankou a drvenou rascou. Rascou nešetrite, dodá mäsku výbornú chuť.

  3. 3

    V panvici (najlepšie vo woku) zohrejte olej. Prsia vložte do horúceho oleja a opečte z každej strany do červena. Podlejte pár lyžicami vody a nechajte prevrieť. Vodu nesoľte, ani nedochucujte, šťava bude mať dobrú chuť z mäsa. Celá príprava trvá 15-20 minút, podľa veľkosti pŕs. Ak sa chcete predviesť, môžte na inej panvici opiecť pár plátkov šunky, nejaké to volské oko, prípadne nejakú zeleninku a podávajte s mäsom.

Diskusia k receptu

nyja
Hm, stará dobrá klasika. Sovka62, niekde v relácii na Prima vařečke hovoril kuchár, že na biele mäso by nemalo ísť čierne korenie, lebo to potom vyzerá ako vši :-)) a malo by sa dávať biele korenie. Ale myslím, že je to dosť jedno, ak sa dáva aj tá drvená rasca, nie?
S volským okom... kuracina... že mi to nenapadlo doteraz? Dík za inšpiráciu :))
sovka62
Myslím, že biele korenie má jemnejšiu chuť, ale sem sa mi žiadalo to čierne, veď sú to korenené prsia. A máš pravdu, od rasce je to aj tak celé bodkované, ale keď je to pekne opražené, vyzerá to dobre. Kuracie prsia sú veľmi vďačné kvôli rýchlej príprave, ale ak zvrchu zostanú celkom biele, zdajú sa mi fádne a bez chuti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia