Krehučký ovocný mrežovník

uschi - fotkauschi, 24. januára 2010
Krehučký ovocný mrežovník
Foto: uschi

Môžete použiť akékoľvek ovocie, vždy bude vynikajúci!

8
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

600  g
1
150 g
2
200 ml
100 g
1500 g
2 PL
2 PL
1
500 ml
1




Postup

  1. 1

    Do preosiatej múky pridáme práškový cukor, kypriaci prášok, štipku soli, heru, vajcia, mlieko a vypracujeme vláčne cesto. Rozdelíme ho na dve polovice.

  2. 2

    Jednu časť vyvaľkáme, dáme na plech vystlaný pečiacim papierom a posypeme mletými piškótami a orechami. Z mlieka, cukru a vanilkového prášku uvaríme puding a vlažný ho rozotrieme na oriešky s piškótami. Ovocie /konzervované/ necháme odkvapkať a nakrájame na menšie kúsky a rozložíme na puding.

  3. 3

    Zo zvyšného cesta urobíme na ovocie mriežku, ktorú potrieme rozšľahaným vajcom. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov asi 35 minút. Vychladnutý posypeme práškovým cukrom a nakrájame.

Diskusia k receptu

ivett123
chcela by som sa opytat, ako robis to cesto (mriesku) mne sa to vzdy ponatahuje a nemam to take pekne pravidelne
dakujem za odpoved
douglas
S tým pudingom je to dobrý nápad. Moja teta Veronica C. pečie ten samý koláč, len miesto Hery dáva Crisco a miesto pudingu vylieva na koláčik už hotový polotovar. Robí ho v kruhovej forme, okraje koláča ešte veľmi pekne vyformuje palcom a ukazovákom oboch rúk do zakrúteného tvaru. Pred pečením mriežku jemne posype mletou škoricou. Výborný dezet po nedeľnajšom obede alebo káve.
uschi
Ivett, cesto vyvaľkám na obdĺžnik, trošku viac pod cestom pomúčim, aby sa nelepilo, nakrájam radielkom, každý pásik podoberiem rukami a veľmi rýchlo položím na koláč, aby sa veľmi nenatiahol. Takže tak.
sovka62
Mrežovník je koláč môjho detstva. Keďže sme boli štyri deti + rodičia, mama pekávala koláče, z ktorých sa veľa nakrájalo. Ale ona ho piekla len lekvárovy, tento - to už je vyšší level. Vyzerá krásne a určite aj skvele chutí, veď sa dozviem, keď vyskúšam. A skúsim aj to kladenie mriežky, ja ju veru tiež nemávam takú úhľadnú. Tak ďakujem za radu.
evia
určite vyskúšam, ja robím mriežku tak, že si zo zvyšného cesta ušúľam valčeky na veľkosť plechu a potom ich popritláčam prstom tak, aby vznikli vlnky a tak ich dám na koláč. Ale tento určite vyskúšam.
misu
Pekny recept. Plnku skusim vylepsit a puding uvarit len z 4dcl mlieka+pridat 1 tvaroh.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia