Špízy

hefi - fotkahefi, 25. januára 2010

Špízy robievam keď potrebujem nasýtiť viac jedákov, pretože môžem použiť rôzne druhy ingrediencií. Je to časove náročné, ale chutné jedlo.

Suroviny

1/2 kg
20-30 dkg
1 ks
30 dkg
1 ks
1 ks
1 konzerva -menšia
podľa stravníkov




Postup

  1. 1

    kuracie mäsko, prsia, alebo vykostené stehná (alebo bravčovinu) si nakrájam na menšie kúsky (ak sú hrubé, treba prekrojiť) asi tak 3x3 cm a naložím do marinády pripravenej z oleja a grilovacieho korenia. Najlepšie do druhého dňa. Slaninu nakrájam na tenké plátky, pór na kolieska, šampióny na plátky, papriky tiež na menšie kocočky a klobásu na krúžalky.

  2. 2

    striedavo napichujem na ihly: slaninu, pór, mäso, papriku, slaninu...alebo: slaninu, mäso, ananás, mäso, papriku, slanimu... , alebo slaninu, klobásu, pór, mäso, slaninu...Čiže robím tri druhy špízov.

  3. 3

    naukladám na pekáč, prikryjem alobalom a dám do vyhriatej rúry (200 stup.C vyhriať, piecť pri 180 stupňoch) piect tak na 20 minút ak je mäso naložené v páci, keď nie tak na 40 min. Potom odokryjem, pootáčam a nechám zapiect ešte zo 10 minút.

  4. 4

    K tomu podávam opekané zemiaky, už som robila aj tak že zemiaky som predvarila, zliala, vysypala som ich na hlboký plech a na na nej som poukladala špízy. Ja ich mám najradšej so zeleninovým šalátom z čínskej kapusty (bez zemiakov).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia