Špízy robievam keď potrebujem nasýtiť viac jedákov, pretože môžem použiť rôzne druhy ingrediencií. Je to časove náročné, ale chutné jedlo.
Postup
-
1
kuracie mäsko, prsia, alebo vykostené stehná (alebo bravčovinu) si nakrájam na menšie kúsky (ak sú hrubé, treba prekrojiť) asi tak 3x3 cm a naložím do marinády pripravenej z oleja a grilovacieho korenia. Najlepšie do druhého dňa. Slaninu nakrájam na tenké plátky, pór na kolieska, šampióny na plátky, papriky tiež na menšie kocočky a klobásu na krúžalky.
- 2
striedavo napichujem na ihly: slaninu, pór, mäso, papriku, slaninu...alebo: slaninu, mäso, ananás, mäso, papriku, slanimu... , alebo slaninu, klobásu, pór, mäso, slaninu...Čiže robím tri druhy špízov.
- 3
naukladám na pekáč, prikryjem alobalom a dám do vyhriatej rúry (200 stup.C vyhriať, piecť pri 180 stupňoch) piect tak na 20 minút ak je mäso naložené v páci, keď nie tak na 40 min. Potom odokryjem, pootáčam a nechám zapiect ešte zo 10 minút.
- 4
K tomu podávam opekané zemiaky, už som robila aj tak že zemiaky som predvarila, zliala, vysypala som ich na hlboký plech a na na nej som poukladala špízy. Ja ich mám najradšej so zeleninovým šalátom z čínskej kapusty (bez zemiakov).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu