Čierno-biely koláč

egreska - fotkaegreska, 22. januára 2010
Čierno-biely koláč
Foto: egreska

Cesto pripomina brownie a s kokosom je to super kombinacia :-))

Suroviny

KAKAOVE CESTO:
120 g
1/2 šalky
1
1/4 šalky
1/4 šalky
KOKOSOVA VRSTVA:
2
3/4 šalky
1
1/2 šalky
100-150 g




Postup

  1. 1

    KAKAOVE CESTO:Tento kolačik sa robi do malej formy asi tak 20x30 cm +-,alebo do tortovej formy.Ruru si predhrejeme na 180 st.Papierom na pečenie vystelieme formu,aj po bokoch.V miske si rozpustime maslo (v mikrovlnke) a pridame cukor a sol.Dobre vymiešame a pridame vajičko,kakao,muku s prdopečom.Vymiešame do hladka a vylejeme do formy.Pečieme len 10-15 minut.Nie dlhšie!

  2. 2

    Vyberieme a pripravime si KOKOSOVU VRSTVU:Vajička vyšlahame s cukrami do hladka a zlahka vmiešame muku a kokos.Rukami rovnomerne navrstvime na kakaový korpus.Dame piect na dalšich 25-30 minut.Nechame vychladnut a možete pocakat čokoladou .

Diskusia k receptu

sovka62
Nemám taký krpec plech, ale pomeriam tie svoje a skúsim to nejako prepočítať, hádam to vyjde. Kokosové môžem všetko, určite mi bude chutiť aj toto.
taubi49
Dostať v Tescu a minule som si kúpil dva v Lidli
marta2424
super recepty,len to by bolo pre našu rodinu málo.Ja tomusím urobiť na veľký plech
egreska
Marti ,ked na velky tak asi z dvojitej davky..ja som to robila v sklenenom pekači 22x30 a bol pekny vysoký.
cara
domace je domace, nie plne ecok ako z obchodu.. ja by som dala este medzi cesta ribezlovy dzem na osviezenie
egreska
cara:aj mna to napadlo ale tazko by sa tam daval lebo to cesto je strašne krehke a makke,takze natriet sa to neda iba ak nejako lyžičkou sem-tam pocakat.My uz roky kolače ani zakusky z obchodu ani z cukrarne nekupujeme,neda sa to jest!
alzbetka2
@egreska , zamerala som sa na Tvoje recepty a som prekvapená, že je ich až toľko a vyzerajú jeden lepší ako druhý. Skoro každý by som vyskúšala, len nemám komu, lebo môj muž nie je gurmán /po jednej stránke dobre, už by som bola širšia ako dlhšia/, ale keď príde mládež,tak určite niektoré prídu na rad.Aj tento sa mi páči a zaťko aj vnuk /nakoniec a ja :)/ sú na kokos...
egreska
@alzbetka dakujem ti krasne za pochvalu,varím uplne obyčajne a dostupne jedla ,davam ich sem preto lebo ma to baví (aj varit,piect ale aj byt tu s varechačmi,je to taky relax ) a keby sa moje recepty pačili čo len jednemu človeku tak by som bola spokojná..verím že nejaky receptik vyskušaš pre deti alebo pre vnučatka a dufam že ani manžel nepohrdne..tak nech vam chutí :-))
alzbetka2
@egreska , konečne som sa odhodlala upiecť tento koláčik. Piekla som ho v pekáči, ten je tak 30x20 ako si písala, ale môj nebol ani zďaleka taký vysoký ako ten na obrázku. Chuť mi sadla, ale poraď prosím, prečo mám bielu masu tvrdú, akoby vysušenú a hnedá sa mi rozsýpa. Do tej bielej nemá ísť tiež trocha masla aj s práškom do pečiva?
egreska
@alzbetka neviem ,mrzí ma to..do tej kokosovej vrstvy už nič nejde,ved aj ja som robila podla tohto receptu..možno je to rurou,každa pečie inak..
alzbetka2
@egreska , ďakujem, nevadí, koláčik sa zato zje, lebo je chuťovo veľmi dobrý.Ešte raz ho vyskúšam, keď budem mať väčšie vajíčka, ja už len dúfam, že to mohlo byť v tom, že neboli xxl...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia