Zemiakový paprikáš s domácou klobásou

redakcia - fotkaredakcia, 22. januára 2010

Suroviny

1 kg
1 ks
100 g
150 g
1 KL
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájame na malé kúsky, na miernom ohni ich opečieme, kým nevypustia tuk. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pod pokrievkou ju mierne udusíme. Potom pridáme nakrájanú klobásu a spolu pražíme, kým klobása všetko zafarbí.

  2. 2

    Na miernom ohni opatrne pridáme červenú papriku, premiešame a pridáme nakrájané zemiaky. Prilejeme toľko vody, aby bola masa zaliata. Mierne osolíme, okoreníme a na miernom ohni začneme variť.

  3. 3

    Keď sa zemiaky napoly prevaria, pridáme nakrájanú zelenú papriku a olúpanú paradajku. Zemiaky uvaríme domäkka. Podávame s kyslou smotanou, čerstvým chlebom a kyslou uhorkou.

Diskusia k receptu

Vymazať
58vlasta
Tiež obľubujem toto jedlo, ale chlib ku tomu nemusíme. Ale aj môj brat, keď bol malý, jedol bryndzové halušky s chlebom...:-D
Vymazať
smile616
so slaninou som ho veru ešte nerobila ale dnes to vyskúšam ..už začínam byť hladná:D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia