Plnené bravčové závitky

redakcia - fotkaredakcia, 22. januára 2010

Suroviny

0,5 kg
50 g
2 ks
60 g
200 ml
1 PL
 trochu
 trochu
4 PL




Postup

  1. 1

    Umyté mäso pokrájame na 4 až 5 rezňov, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme. Na pripravené rezne uložíme tenké plátky slaniny a kúsok olúpaného uvareného vajca, stočíme a spojíme špáradlami, Pripravené závitky opečieme v rozpálenej masti, trocha podlejeme horúcou vodou a udusíme domäkka.

  2. 2

    Mäkké závitky vyberieme a uložíme na teplé miesto. Do šťavy po dusení vlejeme mlieko, v ktorom sme rozšľahali múku, a za stáleho miešania povaríme. Nakoniec omáčku precedíme, ochutíme cukrom, octom a doplníme kôprom posekaným nadrobno.

  3. 3

    Na každú porciu mäsa poliateho omáčkou dáme PL sladkej smotany a podávame so žemľovou knedľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia