Rozbúrené more

luckamikulajcikova1 - fotkaluckamikulajcikova1, 23. januára 2010
15 minút
na 170-200 °C

Suroviny

2,5  dcl
15 dkg
15 dkg
6 l
10 dkg
2 bal.
1 bal.
6 ks




Postup

  1. 1

    2,5dcl vody necháme uvariť spolu s 15dkg cery.Ked sa to uvarí tak to odstavíme z ohňa, necháme to zvlažnieť,pridáme 15dkg hladkej múky a dáme znova variť. (Dobre vymiešame,odstavíme a necháme zvlažnieť)

  2. 2

    Potom pridáme po 2 vajcia na 3 krát a zakaždým musíme zamixovať.

  3. 3

    Cesto natrieme na dobre namastené 2 plechy na tenko. (v horúcej rúre pečieme asi 15 min).Po upečení hneď zošuchnúť s plechu.

  4. 4

    Pokým sa cesto pečie urobíme si plnku (puding) a použijeme na to: 6dcl mlieka 10dkg práš.cukru 2 zlaté klasy 1 vanilín.cukor

  5. 5

    Ked je plnka (puding) hotová,necháme ju vychladnúť a potom ju roztierame an jednu vrstvu koláča a druhou vrstvou koláča to zakryjeme.A povrch koláča posypem práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

sovka62
Pripadá mi to, ako nejaký druh odpaľovaného cesta a asi sa tak chová i pri pečení (aspoň si myslím podľa názvu, zrejme sa to vyduje a zvlní). Zaujímavý, originálny recept. Určite vyskúšam, ale plnku asi spravím aj s vajcami - žĺtky do pudingu a nakoniec vmiešať sladký bielkový sneh. Tak si pokrájaný koláč lepšie udrží tvar.
nemea1
Švagriná to robievala, tuším to volala mraky a plnka bola ta istá, ako keď sa robia venčeky. Je to moc dobré, také nebo v ústach.
mirian
Ja poznám tento recept pod názvom "búrka" a svokra do neho dává presne takú plnku ako sovka62 - skúsené gazdinky sa nezaprú :-))). Je fakt dobrý keď je vychladený!!!
bozulka
My sme tomu hovorili - domaci kremes.Robievala to moja maminka este ked som bola mala a to je uz pekne davno.
Mne to chutilo tak ako pise Lucka asi preto nemam rada kupovane kremese.
veronika353
Tento zákusek peču s karamelovou náplní a poznám ho pod názvem"veľhory".Je to takové jako odpalované těsto a když se to natře na dva plechy, tak to vypadá divně,ale při pečení se to pěkně zvlní a když se to naplní, tak paráda!!! Doporučuju všem!
1ariana
Aj ja poznám ten recept ako Mračno a tiež mám recept ako veronika353 s karamelovou náplňou a dokonca na prilepšenie sa môže dať aj šľahačka. Je to výborné.
hefi
Robievam ho aj ja, je fantastický a mi ho voláme morské vlny. Keď sa mi nechce robiť venčeky tak robím tento zákusok. Fajn, že ste ho pripomenuli.
heidy999
Ja mám tento recept od maminy a voláme ho Morský vánok. Ibaže mne sa nikdy nechce robiť to cesto, tak používam miesto neho lístkové a je to super. Ešte to polejem čokoládou a vyzerá to rovnako dobre ako chutí.
luckamikulajcikova1
je toľko pozitívnych ohlasov.No ano má to rôzne názvy ale chuť to má stále tú istú.Vyskúšam to aj stou plnkou s vajcami môže to byť zaujímave Ďakujem
tetuska
je to výborný koláč, po upečení sa cesto zvlní, treba dávať pozor, aby sa cesto dlho nepieklo, lebo potom je suché.
ivet121
Ja ho robievam davno. Ale treba davat pozor pri peceni. Plech sa ma pofrkat trochou vody, ale nie vela. Moj syn ho raz isiel robit sam a cesto sa mu zliezlo do rury. Mali sme co robit s cistenim. Teraz som ho robila na Vel. noc a nevesta sa olizovala.
emila
Aj ja poznám tento zákusok pod názvom Veľhory - ako Veronika353
Ten recept som ale niekde založila pri prerábke kuchyne. Veronika 353- môžem poprosiť o recept na plnku? Ďakujem
veronika353
@emila ,přidávám recept na karamelovou plnku,omlouvám se,ale zjistila jsem až dnes, že ho potřebuješ.Karamelová plnka:300g kryst.cukru,150ml vody,400ml mléka,2 Zlaté klasy, 2 žloutky,250g Palmarinu.Cukr zkaramelizujeme, zalejeme vodou a rozmícháme.Přidáme v mléku rozmíchané Zlaté klasy a žloutky a uvaříme. Necháme vychladnout ušleháme s máslem.
valkaa
ja to poznám ako ,,Zasnežení Tatry" a robievam vanilkovým krémom a karamelovou šlahačkou ale na vr. cesto už dávam len málo pr.cukru.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia