Obložený zapečený chlieb

forneta - fotkaforneta, 23. januára 2010

mnaaaaam... tak toto milujem.... mala poznamka... vajcia dame podla toho, kolko je syru... alebo podla chuti... to je jedno

30-45 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
asi 125 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200 °C.

  2. 2

    Chlieb rozkrájame na tenké plátky asi 1,5cm hrubé čo najviac dole ale chlieb neprerežeme úplne na krajce, dole musia byť spojené.

  3. 3

    Na masle orestujeme cesnak, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Keď je to vychladnuté, potrieme ním krajce chleba z oboch strán.

  4. 4

    Vajcia rozšľaháme so syrom a šunkou a keď chcete aj niečo navyše... ničo čo vám šmakuje.

  5. 5

    Zmes z vajec, šunkou, syrom... dáme postupne medzi všetky krajce. Potom pridáme papriku a rajčnu bez vnútra. Ak vystal cesnak, potrieme ním povrch chleba.

  6. 6

    Zabalíme do alobalu a dáme do trúby. Asi po 20 minútach odbalíme a dopečieme pokiaľ nebude kôrka chrumkavá.

  7. 7

    Po upečení rozdelíme na krajce.

Diskusia k receptu

evas13
Kde je dostať čakajovský chlieb, alebo čím hoje možné nahradiť?
nyja
ale to sa dá robiť s akýmkolvek menším chlebom - podlhovastým bochníkom... aj so sendvičom alebo bagetou som to robila..

forneta - zabudla si si do surovín napísať šunku... doplň si to tam :))
sovka62
Už slintám jak bernardín. To musí byť dobré. Už to mám pred očami aj na jazyku.
xara
Jedla som niečo podobné, stačilo potrieť krajce maslom, posypať soľou, bazalkou,cesnak nebol orestovaný, len pretlačený a tak rozotretý na masle.Bolo to ozaj fajn...neviem ako sa to správa ,ak sa nezje celá várka naraz, ale asi sa to málokedy stáva...ináč asi ako hrianka..
forneta
je ho mazne nahradit hociakym chlebom ale asi taky najchrumkawejsi je biely cakajowsky...
sunku doplnim... dane(po nemecy, znamena diky)
aj to dobre e