Netradičný názov, pochádzajúci z francúzštiny :-) označuje kuracie prsia, marinované v lahodnej marináde s príjemnou chuťou byliniek a cesnaku.
3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V miske dôkladne zmiešame med, citrónovú šťavu, provensálske korenie, čiene korenie, soľ, kari korenie a prelisovaný cesnak.
- 2
Do vzniknutej marinády pridáme olej a opäť zmiešame.
- 3
Nakoniec pridáme umyté, na tenké dlhšie rezančeky nakrájané prsia a dôkladne všetko spolu premiešame.
- 4
Necháme odležať v chladničke aspoň 24hod. Najlepšie je takto namarinované prsia vložiť do fľaše na zaváranie. V chladničke nebude cítiť cesnak a chute sa spoja. :-)
- 5
Pečieme na suchej panvici asi 4-5 min. Podávame s ryžou alebo zeleninovým šalátom
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dufam,ze Ta to neprestane bavit a ze sa budes len zdokonalovat lebo prislovie ktore hovori ze " laska prechadza zaludkom" je viac nez pravdive.Overene vlastnou skusenostou.