Levočsko-kopaničiarska baba

gombicka94 - fotkagombicka94, 23. januára 2010

Tento recept zvyknú pekávať gazdinky na myjavských kopaniciach a to väčšinou ako veľkonočný pokrm. My sme si ho však vylepšili s pridaním pár surovín. Babu robievame nielen na Veľkú noc, ale aj počas roka.

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
10 ks
6 ks
2 -3 dcl
vačšia štipka
3-4 strúčiky
15 dkg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Množstvo surovín závisí od veľkosti zapekacej nádoby.

  2. 2

    Na kocky pokrájané rožky vložíme do väčšej nádoby.

  3. 3

    Vajíčka si rozmiešame s mliekom, korením a cesnakom.

  4. 4

    Zo vzniknutou zálievkou zalejeme rožky a dôkladne s rukou premiesime.

  5. 5

    Do maslom vymastenej zapekacej nádoby vložíme vzniknutú hmotu. Na vrch nahusto poukladáme na kolieska nakrájanú klobásku. Pečieme v rúre pri 180°C asi 20 min. 5 min pred dopečením ,,babu" vyberieme a posypeme nastrúhaným syrom. Po upečení krájame na obdlžníky

  6. 6

    Počet porcíí závisí od veľkosti zapekacej misky, veľkosti rezov.... a hladu stravníkov :-)

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
varievam to aj , ja ale pridávam kmín a petržlenovú vńať, na jar posekanú žihľavu a pre farbu na kocôčky nakrájanú červenú papriku, občas to len uvarím v mikrotenovom sáčku na paráčiku na knedlu, zdá sa mi to dietnejšie, a voláme to slepé kura
Aj my to varíme, dávame petržlenovú vňať, uvarené na kocky pokrájané údemé mäsko, klobásku uvarenú, pokrájanú na kolieska, vmiešané do rožkov, ale dávam toľko žľtkov, koľko rožkov , a z bielkov sneh- je to nadýchanejšie. /Ak chceme dietnejšie, tak len uvarené kuracie prsia /

Pridaj komentár k receptu: