Foto: gombicka94
Tento recept zvyknú pekávať gazdinky na myjavských kopaniciach a to väčšinou ako veľkonočný pokrm. My sme si ho však vylepšili s pridaním pár Zobraziť celý popisTento recept zvyknú pekávať gazdinky na myjavských kopaniciach a to väčšinou ako veľkonočný pokrm. My sme si ho však vylepšili s pridaním pár surovín. Babu robievame nielen na Veľkú noc, ale aj počas roka.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Množstvo surovín závisí od veľkosti zapekacej nádoby.
- 2
Na kocky pokrájané rožky vložíme do väčšej nádoby.
- 3
Vajíčka si rozmiešame s mliekom, korením a cesnakom.
- 4
Zo vzniknutou zálievkou zalejeme rožky a dôkladne s rukou premiesime.
- 5
Do maslom vymastenej zapekacej nádoby vložíme vzniknutú hmotu. Na vrch nahusto poukladáme na kolieska nakrájanú klobásku. Pečieme v rúre pri 180°C asi 20 min. 5 min pred dopečením ,,babu" vyberieme a posypeme nastrúhaným syrom. Po upečení krájame na obdlžníky
- 6
Počet porcíí závisí od veľkosti zapekacej misky, veľkosti rezov.... a hladu stravníkov :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu