Bylinkovo– reďkovková nátierka
Vajcia olúpeme a nasekáme nadrobno, reďkovky umyjeme a nastrúhame nahrubo.
Bylinkovo–zemiaková nátierka
Rúru predhrejeme na 180 °C. Celé strúčiky cesnaku vložíme do alobalu, pokvapkáme ich olivovým olejom,...
Francúzska nátierka
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť. Na rajnicu dáme olej, ...
Bylinkový zemiakový šalát
Zemiaky v šupke uvaríme, ošúpeme a necháme trochu vychladnúť. Bylinky nasekáme.
Pečené zemiaky s bylinkami
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na plátky. Plech vymastíme tukom, rozložíme naň...
Kôprové zemiaky
Olúpané zemiaky pokrájame na plátky a okoreníme. Na rozpálenej masti prudko opečieme, osolíme, podlejeme...
Bazalková ryža s hubami a artičokmi
Hrniec zahrejeme na strednú teplotu a vlejeme doň olivový olej. Keď začne olej voňať, pridáme...
Zeleninová ryža s bazalkou
Papriku, zeler, cibuľu a cesnak očistíme a nadrobno nakrájame. Urestujeme, pridáme ryžu, ...
Šalát z cukín na grécky spôsob
Cukiny a cibuľky očistíme, umyjeme a pokrájame. Opečieme dozlata a primiešame olivový olej, víno,...
Zeleninová zmes s rozmarínom
Na masle udusíme očistenú, nadrobno nakrájanú zeleninu okrem rajčín.
Dusené zelerové stonky s bylinkami
Zelerové stonky olúpeme a nakrájame na 15 cm kúsky. Vo vriacej osolenej vode ich blanšírujeme 2...
Zapekané filé s bylinkami
Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba,...
Hríbikové rizoto
Umytú a osušenú ryžu uvaríme. Namočene sušené hríby scedíme z vody (stačí namočiť pol hodiny pred...
Srnčie medailóniky so šafranovou omáčkou
Medailóniky zľahka naklepeme a dáme na hodinu marinovať. Marinádu pripravíme z oleja, koreňovej zeleniny a z...
Zajac plnený šalviou a hríbmi
Zajaca vykostíme. Dávame pritom pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...
Baranina na majoráne
Baraninu odblaníme, umyjeme a nakrájame na kocky. Na oleji speníme jemne nakrájanú cibuľu, pridáme...
Baranie mäso po alžírsky
Na oleji osmažíme na kocky nakrájané baranie mäso a nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme umyté nakrájané rajčiny,...
Jahňacie stehno s bylinkami
Z rozmarínu a polovice tymianu otrháme lístočky a najemno ich nasekáme. Očistený cesnak pretlačíme. V...
Bylinkové morčacie
Morčacie mäso nakrájame na kocky, posolíme, okoreníme, pridáme olej, sójovú omáčku, cesnak,...
Voňavá morka
Umyté morčacie stehno prešpikujeme cesnakom a rozmarínom, dobre ochutíme maggi a čiernym korením zvonku aj zvnútra...
Kurča po provensálsky
Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Každú porciu obalíme plátkami slaniny, omotáme niťou alebo slaninu...
Kukuričná polievka
Maslo rozpustíme a jemne v ňom opečieme mletú čili papričku a krátko opečieme na väčšie kusy nakrájanú...
Kôprové kuracie ragú
Mäso na oleji upražíme, ochutíme ho soľou, korením, horčicou a kôprom a všetko dobre...
Mätové kurča
V miske zmiešame med, najemno nasekanú čerstvú mätu, limetkovú šťavu, čierne korenie a soľ....
Kuracia zmes
Kuracie mäso zo stehien pokrájame na menšie kúsky. Kúsky mäsa osolíme, okoreníme čiernym korením a...
Kurča s bylinkami
Očistené kurča nakrájame na časti, vložíme do misy a marinujeme asi hodinu v citrónovej šťave spolu...
Orechové kurča v bazalkovej omáčke
Kuracie prsia umyjeme, osušíme utierkou, mierne naklepeme, osolíme a potrieme korením. Osmažíme z...
Kurča so šafranom
Kurča rozdelíme na kúsky a opražíme dozlata na masle, pridáme cibuľu, cesnak, šafran, ...
Hydinové rezne v bylinkovom cestíčku
Kuracie prsia pokrájame na menšie rezne, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme bielym korením a ...
Bravčové rezne na šalvii
Na tanieri zmiešame múku, nasekanú šalviu, soľ a korenie. Touto zmesou poprášime rezne z...
Kuracie prsia s bylinkami
Kuracie prsia v najhrubšej časti môžeme prerezať. Osolíme, potrieme bazalkou a petržlenovou vňaťou. Do...
Bravčové fašírky s petržlenovou vňaťou
Pokrájanú cibuľu, cesnak, feferónku a petržlenovú vňať rozmixujeme s rascou. Zmes primiešame k mletému...
Tymianové roštenky
Roštenky mierne naklepeme a vložíme do misky. Prelisovaný cesnak premiešame s nakrájanou cibuľou a olejom. Touto...
Panakota s bazovým sirupom
Želatínu namočíme do studenej vody asi tak na päť minút, do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie,...
Bylinkové bravčové kotlety
Z kotliet odkrojíme tučné okraje, miestami ich narežeme, aby sa pri pečení nekrútili, slabo...
Feniklová polievka s medovkou lekárskou
Fenikel očistíme, umyjeme a pozdĺžne prepolíme. Tretinu hľuzy nakrájame priečne na jemné prúžky. Cibuľu...