Vaľkaná štrúdľa

olinka12 - fotkaolinka12, 26. januára 2010
Vaľkaná štrúdľa
Foto: olinka12

Túto štrúdlu robievam už veľmi dlho a vždy sa vydarí.

60 minút
príprava
45-50 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
2 ks
250 ml
3 PL
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetko spolu zmiesime smotanu pridávam podľa potreby ani netreba celá. Ja som vyskúšala aj s kyslou smotanou zdá sa mi ešte lepšia.

  2. 2

    Bravčovú masť roztopíme nie na horúco a primiešame 3 PL hladkej múky.Cesto vyvaľkáme a potrieme masťou prekladáme asi tri krát ako lístkové cesto. Potom ho rozdelíme na štyri kusy rozvaľkáme na tenko ako sa dá a plníme.

  3. 3

    Používam plnku tvarohovú, orechovú, makovú a čokoládovú. Z vrchu potriem vajíčkom.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

katamama
Olinka12, dnes hľadám vhodný recept na spracovanie jablk, vyberám si ten tvoj vyskúšaný a spoľahlivý.
katamama
Olinka12, vidím že musím znovu reagovať. Teda vyvaľkané cesto potrieme zmesou troch lyžíc vriacej masti s tromi lyžicami hladkej múky. Dať teda všetko na vyvaľkané cesto naraz alebo aj po každom prekladaní ?
olinka12
No tu som ja si už masti pripravým aj trošku viac a pred tým než dám plnku tiež vyvaľkané cesto trošku potriem ale napísala som, že nie horúcou masťou.
katamama
Dík olinka, recept je báječný, budem ho robiť aj ja.
olinka12
Katka ďakujem za reakciu a vyskúšanie receptu. S manželom sme už iba dvaja ja hocikedy spravím iba polovičnú dávku t.j. dve štrúdle manžel má veľmi rád tvarohovú a druhú podľa toho čo mám po ruke. Ešte raz ďakujem aj za priateľstvo veľmi ma to potešilo.