Plnená paprika

redakcia - fotkaredakcia, 26. januára 2010
4-6
porcie
30 minút
príprava
60-90 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 ks
2 kg
 podľa potreby
100 g




Postup

  1. 1

    Paradajky uvaríme. Očistíme pekné, okrúhle papriky, obaríme ich vriacou vodou, prikryjeme pokrievkou a necháme stáť. Medzitým napoly udusíme ryžu a necháme ju vychladnúť.

  2. 2

    Pomelieme mäso, pridáme ryžu, vajce, korenie a soľ. Premiešame a naplníme papriky. Vo väčšom hrnci urobíme zápražku, zalejeme paradajkami pretretými cez sito, posolíme, pridáme trocha cukru a vložíme naplnené papriky.

  3. 3

    Pomaly varíme, papriky môžeme aj preložiť, aby neprihoreli.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia