Foto: klarisa
Netradičný, osviežujúci, zdravý, plný vitamínov a hlavne VÝBORNÝ...
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
3/4 balíčka |
|
1 dcl |
|
1 balíček |
|
5 ks |
|
1/2 citróna |
|
2 polievkové lyžice |
|
Postup
-
1
Pripravíme si cesto z cukru, masla a žĺtkov, dobre vymiešame resp. vyšľaháme, pridáme aj mlieko.
- 2
Primiešame kokos, strúhanú mrkvu, múku s práškom do pečiva a penu z bielkov, ktorú sme vyšľahali s vanilkovým cukrom.
- 3
Cesto natrieme do tortovej formy, olúpané jablká nakrájame na plátky a vejárovito naukladáme na cesto a pokvapkáme šťavou z citróna. Dáme piecť.
- 4
Po upečení hneď potrieme koláč zohriatym lekvárom (zriedeným troškou vody), aby sa vrch pekne leskol.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu