Piškótové krémové rezy

redakcia - fotkaredakcia, 27. januára 2010

Suroviny

Cesto:
1 ks
50 g
100 g
300 g
100 ml
1 PL
1/2 balíčka
Plnka:
6 PL
1 l
1 balíček
10 PL
1 štamperlík




Postup

  1. 1

    Cesto: vo vlažnom mlieku necháme napučať droždie, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Plnka: v troche mlieka rozmiešame kryštálový cukor, múku a vanilkový cukor. Ostatné mlieko dáme variť spolu s hmotou, povaríme na hustý krém a do ešte teplého krému pridáme maslo a rum.

  3. 3

    Na upečené cesto dáme polovicu krému, na to poukladáme piškóty, potom lekvár zriedený vodou, na to všetko druhú časť krému a nakoniec druhú časť upečeného cesta.

  4. 4

    Navrch dáme čokoládu a necháme 24 hodín stáť.

Diskusia k receptu

Vymazať
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Tento recept poznám, je veľmi dobrý. Ja ten lekvár natieram na upečený plát pod krém a tie piškótky ktoré dávaš na krém, namáčam v káve s rumom. Určite odporúčam. Nainšpirovala si ma, k veľkej noci určite upečiem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia