Suroviny
| Cesto: | |
| 1 ks |
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 300 g |
|
| 100 ml |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 balíčka |
|
| Plnka: | |
| 6 PL |
|
| 1 l |
|
| 1 balíček |
|
| 10 PL |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 štamperlík |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: vo vlažnom mlieku necháme napučať droždie, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto.
- 2
Plnka: v troche mlieka rozmiešame kryštálový cukor, múku a vanilkový cukor. Ostatné mlieko dáme variť spolu s hmotou, povaríme na hustý krém a do ešte teplého krému pridáme maslo a rum.
- 3
Na upečené cesto dáme polovicu krému, na to poukladáme piškóty, potom lekvár zriedený vodou, na to všetko druhú časť krému a nakoniec druhú časť upečeného cesta.
- 4
Navrch dáme čokoládu a necháme 24 hodín stáť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu