Foto: felicita08
Tak tento recepct mám od kamošky a mám k nemu zvláštny vzťah, lebo to bolo moje prve varene pečené dielo, ktoré sa mi vydarilo Zobraziť celý popisTak tento recepct mám od kamošky a mám k nemu zvláštny vzťah, lebo to bolo moje prve varene pečené dielo, ktoré sa mi vydarilo a bol to prvý recept v mojom živote a na prve sa nezabúda. A robím ho pri každej príležitosti, keď som hladná a mám chuť na niečo výnimočné...a hlavne je pre dnešnú dobu je to lacný recept, ingrediencie nájdete aj v nedeľu večer...
porcií
príprava
na 250 °C
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
3 dcl |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1 dcl |
|
200 g |
|
2 KL |
|
2 KL |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
200 dkg |
|
200 dkg |
|
1 ks |
|
1 plechovka |
|
1 plechovka |
|
Postup
-
1
Urobíme kvások (mlieko+cukor+drožidie)
- 2
pridáme múku, soľ, olej a vymiesíme cesto. Po vykysnutí rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme. Ideálny tvar je kocka.
- 3
V miske vymiešame maslo s oreganom, pizza korenim, sladkou paprikou, vegetou, a natrieme tuto "natierku" natenučko na rozváľkané ceto, poukladáme šunku, kukuricu, šampiňóny ( kto čo má rád) posypeme syrom.
- 4
Zrolujeme cesto a krajeme kolieska, ktoré potom tvarujeme do osieho hniezda, poukladáme na plech, dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200 - 250 C , keď sú trošku zapečene vyberieme a potrieme vajíčkom a dáme ich dopiecť. A potom sa môžte s chuťou do nich pustiť. Vyzerá to byť zdlhavý proces, ale za hodinku máte pizzovníky spravene...:-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu