Pizzovníky

felicita08 - bez fotkyfelicita08, 27. januára 2010

Tak tento recepct mám od kamošky a mám k nemu zvláštny vzťah, lebo to bolo moje prve varene pečené dielo, ktoré sa mi vydarilo Zobraziť celý popisTak tento recepct mám od kamošky a mám k nemu zvláštny vzťah, lebo to bolo moje prve varene pečené dielo, ktoré sa mi vydarilo a bol to prvý recept v mojom živote a na prve sa nezabúda. A robím ho pri každej príležitosti, keď som hladná a mám chuť na niečo výnimočné...a hlavne je pre dnešnú dobu je to lacný recept, ingrediencie nájdete aj v nedeľu večer...

30
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 250 °C

Suroviny

500 g
1 ks
3 dcl
1 PL
1 KL
1 dcl
200 g
2 KL
2  KL
2 KL
1 KL
200 dkg
200 dkg
1 ks
1 plechovka
1 plechovka




Postup

  1. 1

    Urobíme kvások (mlieko+cukor+drožidie)

  2. 2

    pridáme múku, soľ, olej a vymiesíme cesto. Po vykysnutí rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme. Ideálny tvar je kocka.

  3. 3

    V miske vymiešame maslo s oreganom, pizza korenim, sladkou paprikou, vegetou, a natrieme tuto "natierku" natenučko na rozváľkané ceto, poukladáme šunku, kukuricu, šampiňóny ( kto čo má rád) posypeme syrom.

  4. 4

    Zrolujeme cesto a krajeme kolieska, ktoré potom tvarujeme do osieho hniezda, poukladáme na plech, dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200 - 250 C , keď sú trošku zapečene vyberieme a potrieme vajíčkom a dáme ich dopiecť. A potom sa môžte s chuťou do nich pustiť. Vyzerá to byť zdlhavý proces, ale za hodinku máte pizzovníky spravene...:-)

Diskusia k receptu

porsha
trochu som musela improvizivat-co dum dal...ale aj tak boli vynikajuce,dik za chutny napad:D
orchidea
Robím niečo podobné ale s cesnakovou plnkou a tiež sú super, vyskúšam aj tieto lebo vyzerajú úžasne.
felicita08
orchidea - s cesnakovou plnkou? no to môze byt fajn.. a ako robis tu plnku?
arnoud
Poznám tento recept a rodina ho má veľmi rada. Chcem len poradiť - pri nedostatku času nahrádzam cesto lístkovým a je to za 10 minút hotové.
kasia
tiež som skúšala a celá rodinka si pochutnala :.)))) boli fantastické




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia