Zemiakové lokše

redakcia - fotkaredakcia, 27. januára 2010
Zemiakové lokše
Foto: michsamant

Za fotku ďakujeme našej používateľke @michsamant :-D

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
130 g




Postup

  1. 1

    V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, pretrieme a vymiesime s múkou a soľou. Na pomúčenej doske vytvarujeme šúľok a pokrájame ho na rovnaké kolieska, ktoré vyvaľkáme natenko do veľkosti dezertného taniera.

  2. 2

    Pečieme nasucho na rozohriatej platni. Upečené lokše ukladáme na seba a mastíme po jednej strane rozohriatou (najlepšie husacou) masťou.

  3. 3

    Lokše podávame ako prílohu k pečenej husacine, kačacine, ku sladkokyslým strukovinovým polievkam alebo samostatne.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia