Foto: michsamant
Za fotku ďakujeme našej používateľke @michsamant :-D
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, pretrieme a vymiesime s múkou a soľou. Na pomúčenej doske vytvarujeme šúľok a pokrájame ho na rovnaké kolieska, ktoré vyvaľkáme natenko do veľkosti dezertného taniera.
- 2
Pečieme nasucho na rozohriatej platni. Upečené lokše ukladáme na seba a mastíme po jednej strane rozohriatou (najlepšie husacou) masťou.
- 3
Lokše podávame ako prílohu k pečenej husacine, kačacine, ku sladkokyslým strukovinovým polievkam alebo samostatne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu