Je tá najlepšia po ťahanej, ktorú vedela len moja maminka. Nemáte niekto na ňu recept. Neuchoval sa mi.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Hladkú múku /370 g/ preosejeme,pridáme soľ, 1 vajce a kyslú smotanu. Dôkladne vypracujeme hladké nelep.cesto. Prykryjeme utierkou a necháme aspoň 20 min. odležať. Zvyšnú múku opražíme na masti. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik hrubý asi 2 mm. Natrieme ho vychladnutou múkou s masťou, stočíme do rolády a znovu necháme 30 min.odležať. Potom cesto rozkrojíme na 4 časti a kadú časť rozvaľkáme na obdĺžnik.
- 2
Jablká očistíme, porajbeme /ak treba vyžmýkame a rozložíme na cesto. Posypeme vanil.cukrom . Vajcia rozšľaháme a natrieme nimi okraje ciest, Pláty cesta stočíme a okraje založíme dospodu. U plnky sa fantázii medze nekladú, výborná plnka je aj orechová alebo maková a nat o višne proste kto má čo rád!
- 3
Záviny uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, povrch natrieme zvyškom vajec a posypeme posekanými orechami. Pečieme v rúre pri teplote 180 st. 25-30 minút. Hotové štrúdle posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vyskusal niekto tuto strudlu s maslom namiesto masti?
Ja mozem piect iba s maslom alebo olejom . Taku mas ako mate na Slovensku u nas nedostanem.
Tahana strudla ako ju spominas sa robi tiez s pravou bravcovou mastou. S maslom sa mi to tak dobre nepodarilo. Americke maslo je ovela menej mastne ako v Europe. I cukor tu je menej sladky (trstinovy), tak musim stale prisposobovat recepty zo Slovenska i Ceska, aby vyrobok mal rovnako dobru konzistenciu a chut.
pohanka - Buckwheat,
pseno,proso,jahly - Millet.
Neviem ci Ti to pomoze a tiez neviem ci je to spravne,ale dufam,ze ano.Su to stare obilniny,ktore su velmi stare a tiez velmi zdrave,ale nepouzivat kazdy den.
pretože je geniálna. Je to úplne jednoduché, lístkuje sa parádne a chutí ako mamkina ťahaná štrúdlička. Recept je z jedného českého gastroprogramu.