4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájanú cibuľku urestujeme na tuku. Pridáme mletú sladkú papriku, zamiešame a ihneď pridáme 1–2 šálky hydinového vývaru. Pridáme kuracie stehná, korenie, soľ, potom nakrájané paradajky a zelenú papriku.
- 2
Dusíme pod pokrievkou asi 30 minút na strednom ohni. Občas všetko zamiešame. Ak sa odparí príliš veľa vody, tak ju vždy trochu dolejeme.
- 3
Keď je kurča mäkké, rozmiešame kyslú smotanu s hladkou múkou, zmes prilejeme ku kurčaťu a všetko povaríme bez pokrievky ešte asi päť minút. Podávame s cestovinami alebo s haluškami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu