Kurča na paprike

redakcia - fotkaredakcia, 26. januára 2010
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
4 ks
3-4 PL
2 PL
250 ml
2 šálky
1 PL
1/2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibuľku urestujeme na tuku. Pridáme mletú sladkú papriku, zamiešame a ihneď pridáme 1–2 šálky hydinového vývaru. Pridáme kuracie stehná, korenie, soľ, potom nakrájané paradajky a zelenú papriku.

  2. 2

    Dusíme pod pokrievkou asi 30 minút na strednom ohni. Občas všetko zamiešame. Ak sa odparí príliš veľa vody, tak ju vždy trochu dolejeme.

  3. 3

    Keď je kurča mäkké, rozmiešame kyslú smotanu s hladkou múkou, zmes prilejeme ku kurčaťu a všetko povaríme bez pokrievky ešte asi päť minút. Podávame s cestovinami alebo s haluškami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia