Zemiakové dolky s makom

redakcia - fotkaredakcia, 27. januára 2010
4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
200 g
1 ks
20 g
150 g
60 g
80 g
80 g




Postup

  1. 1

    Do múky dáme pretlačené uvarené zemiaky, vajce, soľ, droždie a vlažné mlieko. Vypracujeme tuhšie cesto a necháme nakysnúť.

  2. 2

    Vykysnuté vyvaľkáme na doske na hrúbku prsta a formičkou vykrajujeme dolky. Vykrojené necháme podkysnúť.

  3. 3

    Pečieme na sporáku z oboch strán. Upečené pomastíme, potrieme lekvárom a posypeme makom a cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia