Lieskovcovo–hubová plnka

redakcia - fotkaredakcia, 26. januára 2010
50 minút
príprava
75 minút
na 180 °C

Suroviny

170 g
1 šálka
3 strúčiky
3 PL
1/2 šálky
680 g
1 šálka
8 šálok
1/4 šálky
5 lístkov
3/4 šálky
3 ks
2 šálky
10 g




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180°C. Maslo rozpustíme vo väčšej panvici a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak. Pridáme PL materinej dúšky a huby a pražíme, kým huby nedostanú jemne hnedú farbu. Pridáme víno a varíme, kým sa alkohol nevyparí. Potom pridáme slepačí vývar a varíme, až sa tekutina vyparí. Osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Masu preložíme do väčšej misy. Dobre vymastíme chlebíčkovú formu. Do hubovej masy pridáme chlieb, petržlen, šalviu, zvyšnú materinu dúšku a lieskovce. Zamiešame vajcia, smotanu, soľ a korenie a všetko dobre vymiešame.

  3. 3

    Hmotu preložíme do formy, prikryjeme fóliou, vložíme do rúry a pečieme asi 45 minút. Potom fóliu odstránime a pečieme ešte asi 30 minút dozlata.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia