50 minút
príprava
príprava
75 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
170 g |
|
1 šálka |
|
3 strúčiky |
|
3 PL |
|
1/2 šálky |
|
680 g |
|
1 šálka |
|
|
|
|
|
8 šálok |
|
1/4 šálky |
|
5 lístkov |
|
3/4 šálky |
|
3 ks |
|
2 šálky |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180°C. Maslo rozpustíme vo väčšej panvici a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak. Pridáme PL materinej dúšky a huby a pražíme, kým huby nedostanú jemne hnedú farbu. Pridáme víno a varíme, kým sa alkohol nevyparí. Potom pridáme slepačí vývar a varíme, až sa tekutina vyparí. Osolíme a okoreníme.
- 2
Masu preložíme do väčšej misy. Dobre vymastíme chlebíčkovú formu. Do hubovej masy pridáme chlieb, petržlen, šalviu, zvyšnú materinu dúšku a lieskovce. Zamiešame vajcia, smotanu, soľ a korenie a všetko dobre vymiešame.
- 3
Hmotu preložíme do formy, prikryjeme fóliou, vložíme do rúry a pečieme asi 45 minút. Potom fóliu odstránime a pečieme ešte asi 30 minút dozlata.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu