Fazuľové mňam
Toto jedlo varím dcére do škôlky, keď jej neviem nájsť niečo bezlepkové podobné ako uvaria kuchárky,...
Domáca zmrzlina z mliečnej ryže s višňovou príchuťou
Vyskúšala som a takúto zmrzku a bola dobrá :)))
Tortičky s paradajkovým džemom
Včera sme si uvarili paradajkový džem so sirupom SodaStream a dnes ho použijeme na koláčik. Vajíčka vyšlaháme...
Marocké kura
Pod týmto názvom som poznala kura, naporcované na štvrtinky, posypané škoricou a upečené s jablkami....
Šľahačkové srdce s čerešňovým želé
Upiekla som koláčik, ktorý spĺňa všetky chute u nás v rodine. Je tam ovocie,...
Jarkin maškrtok
Tento recept je v našej rodine veľmi obľúbený. Ak mám povedať pravdu ešte nikdy som...
Bulgur mámený Marokom
Letné obdobie so sebou okrem čerstvých surovín spravidla prináša aj zmenu chuti, viac ako zapražené jedlá...
Zapekaná diétna brokolička
Zemiaky umyjeme, očistíme a dáme predvariť do vody. Sparíme brokolicu.
Mrkvový krém so škoricou (marocká inšpirácia)
S marockou a vôbec arabskou kuchyňou nemám takmer žiadnu skúsenosť. Hľadala som inšpiráciu, našla som...
Moje nízkokalorické škoricové palacinky
Pre vyznávačov zdravého životného štýlu palacinky bez múky a cukru :)
Paradajkový džem
Recept, ktorý Vám ponúkam, varievam každý rok a hlavne keď je dostatok paradajok, hlavne ho kombinujem z...
Ovocné gaštanové rezy
Inšpiráciu som si vzala z TV, ale keďže nemám rada šľahačku, ako plnku, lebo...
Ovocné želé s bielym vínom
Na prípravu želé privedieme 250 ml vody do varu. Obsah vrecúška spolu s cukrom vsypeme do...
Kuracie prsia s tvarúžkami, paštétou a cesnakom
Tento recept můžeme dělat i z krůtích prsou. Já měla jen kuřecí, ale i tak...
Svätojánska orechovica
Na Jána, 24. júna, oberieme zo stromu vlašského orecha 15 zdravých zelených orechov /kôra...
Medová feta so sezamom
z tymto jedlom som sa zoznamila v Brightne v jednej velmi dobrej greckej restauracii
Kuracie stehná v alobale
Viem, že som neobjavila Ameriku, ale včera som sa manželovi a dcére zavďačila na obed...
Kokopusinky pre deti
Nad parou bielka s práškovým cukrom šlaháme až kým nezhustnú (mne to trvalo cca 5min. )
Marocký šalát Zaalouk
Zaalouk je tradičné marocké jedlo, podávané ako predjedlo, teplé alebo studené. To je baklažánovy...
Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža
Keď sa pečie kurča, tak sa to plní hocičím – fantázii sa medze nekladú! Ale obložiť...
Kapustové pagáče
Tieto pagáčiky pečiem obyčajne, keď sa chystáme posedieť si a vypiť nejaké vínko.
Trochu neobyčajné zapekané zemiaky
... alebo ako chuť ničím výnimočného jedla môže ozvláštniť jedna ingrediencia... :-)
Tvarohový koláč so želatínou
CESTO Žltky vymiešame s cukrom, pridáme olej, pol. múku, prášok do pečiva, kakao. A...
Dusené marinované hovädzie
Túto marinádu používam na viac druhov mäsa, teraz som použil falošnú hovädziu sviečkovú.
Zapekané rizoto s párkom a lečom
Prebratú a umytú ryžu necháme odkvapkať. Na rozohriatom oleji ryžu opražíme, zalejeme 600 ml vody...
Pizza rožky
vypracujeme si cesto zo surovin a nechame 20-30 minut kysnuť Ked je cesto vykysnute rozdelime ho na 5...
Jahňacia kotleta špikovaná fazuľkou
Jahňací hrebienok odblaníme a zbavíme prebytočného tuku. Potom ho prešpikujeme zelenou fazuľkou, osolíme, okoreníme,...
Terina zo pstruha a zeleninky
Pstruha zbavíme hlavy a nakrájame ho na plátky. Osolené a okorenené mäso stočíme a zabalíme do...