Klasický zemiakový šalát
S božskou a zdravo - nezdravou prílohou ako sa patrí ... vyprážaným rezňom (však šalát nemusí...
Višňový džem (Schwarzwaldská zaváranina)
Pred pár dňami som si kúpila časopis o zaváraní a našla som v ňom výborný recept na...
Čokoládovo - ríbezľový perník
Vajcia s cukrom vymiešame dopenista. Pridáme ostatné suroviny - múku, mlieko, olej, PDP,...
Moja domáca torta
Korpus si upečiem ako klasické piškótové cesto. Na okrúhlu tortu si upečiem dva pláty, prvý kakaový zo...
Torta pre Pa a Pa
Naša dcéra Paula má priateľa Pavla. Pa a Pa je ich spoločný podpis. A toto...
Schwarzwaldská torta
Jesto viacero receptov na Schwarzwaldskú tortu. Ja som zvolila recept bez alkoholu, lebo som ju...
Zapekaný karfiol
Väčšinou karfiol zapekám s cestovinami, ale dnes som to skúsila tak... úplne obyčajsky :)
Grilované hrušky v brandy
Pevné, zrelé hrušky ošúpeme, prerežeme a namočíme do brandy na 3 hodiny, aby nasiakli....
Filet z morskej šťuky s uhorkovým čatní
Filety morskej šťuky osolíme a okoreníme korením na ryby. Pokvapkáme olejom a ugrilujeme.
Krídelká v paprike a paradajkách
Paradajky narežeme na hrubšie kolieska posolíme a okoreníme. Farebné papriky prerežeme na štvrtky, dáme do nádoby...
Stehienko špikované mandľami a slaninkou
Kuracie stehná umyjeme a osušené osolíme a okoreníme. Potom ich špikujeme blanšírovanými lúpanými madľami a slaninkou....
Rissoni so špargľou a rukolou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme a cestoviny premiešame s olivovým olejom. Špargľu očistíme...
Losos so špargľou, kapari a paradajkami
Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a...
Kuracie prsia so špargľou a holandskou omáčkou
Kuracie prsia očistíme, osolíme a opečieme kožou dole dozlata. Opečieme zo všetkých strán a potom...
Špargľový krém
Špargľu očistíme a špičky (vršky) odrežeme a šupky a konce zarestujeme na troške masla s olejom...
Variácie sviežej jarnej zeleniny so zemiakovým pyré a plackou
Zemiaky rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu časť (na pyré) dôkladne umyjeme, do zemiakov urobíme...
Bazové víno Malaga
Tento recept mám z knižky Mária Hajková:konzervujeme jednoducho a dobre. Víno som robila dávno, je tmavo červené,...
Langoše a pampúšiky
Langoš sa vyskytuje vo veľa receptoch, záleži na oblasti a samozrejme aj na spôsobe spracovania...
Bravčová krkovička s údeným rebrom a zapečeným syrom
Marináda Korenie, papriku, oregano, rascu, vňať, bujón a nadrobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak dáme do mysky spolu s...
Babinina cibuľová polievka na sobotu
Túto jednoduchú a lacnú ale pritom veľmi chutnú polievku nám varievala mama (dnes babina) v sobotu...