Paprikáš s kápiou

jody - fotkajody, 24. októbra 2011
Paprikáš s kápiou
Foto: jody

Trochu iná chuť, výraznejšia farba. Skúste. :-)

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky, cibuľu a kápiu na drobno. Udusíme na oleji cibuľku, poprášime trochou cesnaku, pridáme mäso a opečieme. Keď sa zatiahne, posolíme. Pridáme trochu vňate, po chvíli obe papriky a necháme ich pustiť farbu.

  2. 2

    Pridáme kocky kápie, ešte trochu sušeného cesnaku a podlejeme studenou vodou. Do zmesi šupneme ešte za pohár leča. Dusíme a dusíme, kým nie je mäso mäkké. Z múky a smotany spravíme zátriepku a zahustíme ňou (teraz už) paprikáš.

  3. 3

    Podávame s cestovinami, u nás tentoraz kolienka. Skúste. Prajem dobrú chuť. :-)

    Paprikáš s kápiou - obrázok 3

Diskusia k receptu

dorisa
Toto sme mali v sobotu, len bez kapie, dobrý nápad. Ešte aj s takými kolienkami:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia