Kuracie prsia na zelenine v rímskom hrnci fotorecept
Foto: elekra
Inšpirovala ma vyhlásená súťaž na Vareche. Veď ja rímsky hrniec mám! Zabudnutý v spodnej kuchynskej linke. Tak šup-šup vybrať a používať!
4-6
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
50 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Očistenú a nakrájanú cibuľu dáme do vodou nasiaknutého rímskeho hrnca na kvapku olivového oleja,
-
2
vysypeme sáčok mrazenej zeleniny (mám rada trojkombináciu mrkva, hrášok, kukurica),
-
3
a na kocky pokrájané očistené a umyté kuracie prsia.
-
4
Kuracinu som ochutila grilovacím korením a sušenými bylinkami (tymián a levanduľové lístky).
-
5
Prikryjeme a dáme piecť do rozohriatej trúby asi 50 minút na 175 °C.
-
6
Upečený pokrm
-
7
premiešame a dochutíme kečupom a sójovou omáčkou.
-
8
Hotové jedlo podávame s varenou ryžou alebo so šalátom.
Diskusia k receptu