Salámová nátierka

ivetulienka - fotkaivetulienka, 24. októbra 2011
25 minút
príprava

Suroviny

400 g
1 ks
2 PL
2 PL
2 PL
  alebo chilli
100 g
200 g tavený
100 g




Postup

  1. 1

    Ošúpanú cibuľu najemno posekajte a v panvici na oleji orestujte do sklovita.Pridajte kečup,horčicu a podľa chuti chilli korenie alebo mletú červenú papriku.Všetko spolu zmiešajte,chvíľu pavarte a napokon dajte úplne vychladnúť.Mäkkú salámu pomeľte na mäsovom mlynčeku a zmiešajte s vychladnutou pripravenou zmesou.Pridajte nadrobno pokrájanú kápiu,majonézu i žervé syr,podľa chuti soľ a znova všetko dobre premiešajte.Nátierku nechajte v chlade krátko odstáť a podávajte s pečivom alebo s hriankami.Natreté pečivo môžete posypať posekanou vňaťou z mladej cibuľky alebo postrúhaným syrom.

Diskusia k receptu

paveljrk
Ďalší zaujímavý nápad do zbierky.Ukladám,vyskúšam!
aroooo
ten syr žervé sa dá nahradiť aj iným, bežne som sa s ním nestretla, ukladám
maladada
Super, o takejto pomazanke som ešte nepočula ale určite vyskúšam:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia