Bravčová roláda

mike200 - bez fotkymike200, 24. októbra 2011

Je to môj obľúbený recept vhodný na slávnostný obed, alebo večeru. Studená sa dá použiť na obložené misy a " švédske " stoly.

8
porcií
25 minút
príprava
1 hod 40 minút minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 kg
3 kusy
100 gramov
2 kusy
4 kusy
150 gramov
podľa potreby
1 lyžička
2 lyžice
podľa potreby
šipku
1 malá konzerva
podľa potreby na pečenie




Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: niť na obviazanie rolády. Bravčové stehno na mäsovej doske narežeme tak, aby vznikol tvar podobný knihe. Potom mäso cez fóliu vyklepeme na hrúbku cca 1 centimeter.

  2. 2

    Po na klepaní mäso okoreníme čiernym mletým korením a potom potrieme horčicou

  3. 3

    Ďalej nadrobno nakrájame obe cibule. Slaninu a šunku pokrájame na kocky.

  4. 4

    Na panvici rozpálime olej a potom pridáme jednu pokrájanú cibuľu. Cibuľu restujeme do jemne zlatova, pridáme slaninu a pražíme. Potom pridáme šunku , hrášok a ďalej spolu restujeme. Okoreníme čiernym mletým korením a pridáme 3 rozbité ,celé vajcia.Jemne osolíme a stále miešame, pokiaľ nevznikne trochu hustejšia praženica. Ochutnáme a podľa chuti ešte ochutíme.

  5. 5

    Plniacu zmes necháme trochu vychladnúť a medzi tým si pripravíme dlhšiu niť. Z kápie vyberieme jadrovníka nakrájame ju na tenké pásiky.

  6. 6

    Potom, čo plnka trochu vychladla, tak ju navrstvíme na mäso a to tak, aby sa úplne nedostala až po okraje. Pridáme všetky pásiky kápie. Potom jemne okorením staro českým korením a mletým čiernym korením.

  7. 7

    Po bode prípravy č. 6 oba užšie kraje,konce rolády ohneme a potom mäso s jedného dlhšieho okraja rolujeme na druhú stranu. Po zrolovani ho pevne obviažeme niťou a z oboch strán okoreníme grilovacím korením.

  8. 8

    Do pekáča pridáme olej a rozpálime ho. Keď je olej už rozpálený, tak mäso z každej strany opečieme, aby sa zatiahlo a získalo peknú, hnedú farbu.

  9. 9

    Po opečení mäsa pridáme druhú cibuľu, ktorú restujeme do jemne zlatova. Po restovaní cibule pridáme vodu a pekáč zakryjeme. Počas pečenia mäso kontrolujem a podlievame vodou a povrch oblievame.Pečieme v rúre najskôr zakryté do mäkka. Keď ej mäso mäkké, tak pekáč odokryjeme a dopečieme do chrumkava.

Diskusia k receptu

johanesa
Včera som zrovna takéto mala je to vynikajúce na chleba aj tak za studena ukladám do KK...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia