Kuriatka vo fazuľkovom prívarku
Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 25. októbra 2011
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 25. októbra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rozpálenom oleji orestujeme nasekanú cibuľu do sklovita. Pridáme nové korenie, bobkový list, fazuľové mladé struky (najlepšie čerstvé), podlejeme vodou a varíme 30 minút. Pridáme smotanu, keď zovrie, pridáme ocot (vlejeme ho do naberačky a pomaly zohrievame v prívarku. Keď sa zohreje, vmiešame ho, nezrazí sa smotana). Povaríme päť minút.
- 2
V troche smotany zatrepeme múku na zahustenie, vlejeme do jedla, dochutíme soľou, cukrom a dovaríme.
- 3
Na masle zarestujeme kuriatka spolu s pórom a vkladáme do taniera na prívarok. Doplníme volskými okami, pripravenými v lievanečníku a posypanými čerstvým majoránom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu