Čiernohorský rezeň na šaláte z kapusty
Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 23. októbra 2011
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 23. októbra 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g |
|
| 120 g |
|
| 300 g, očistené |
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 80 g |
|
| na vyprážanie |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Šalát z červenej kapusty: | |
| 1 hlávka, menšia |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 3 ks |
|
| 400 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Očistené mäso nakrájame na štyri hrubšie pláty, naklepeme a zvnútra napichneme kapsu. Dovnútra vtlačíme syr. Zemiaky nastrúhame, rozbijeme vajce osolíme a okoreníme, vsypeme múku a vypracujeme cesto. Rezne obalíme v hladkej múke, cestíčku a vysmažíme.
- 2
Potom rezne uložíme na plech a vložíme do rúry dopiecť.
- 3
Šalát z červenej kapusty: Kapustu nasekáme na rezance, sparíme a necháme vychladnúť. Nakrájaný zeler, mrkvu a hrášok oblanšírujeme a schladíme. Osušíme a spolu s nakrájanou šunkou zmiešame s majonézou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu