Foto: soulseek
Ak príde nečakaná návšteva či je nedeľné popoludnie, vždy je čas na rýchlu sladkú bombu. :)
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
1/3 ks |
|
1 ks celé |
|
2 ks |
|
2 lyžice |
|
|
|
100 g |
|
25 g kvalitné |
|
1 dcl |
|
15 g |
|
100 g |
|
1 dcl |
|
150 g |
|
50 |
|
3 ks na ozdobenie |
|
300 g |
|
Postup
-
1
Dáme si rozohriať pec na 180 stupňou. Vajce, cukor, vanilkový cukor, maslo, med, citrónová kôra, kakao kvalitné (môže byť aj iný kakaový prášok, čím kvalitnejší, tým lepšie). Všetko sa spolu pokúsime čo najviac spojiť pridávaním mlieka.Vyberieme si dostatočne veľkú misu. Práca je dôkladnejšia a nakoniec aj jednoduchšia. Ako ďaľšie pridáme polámanú čokoládu a podľa potreby hladkú múku. Hmota ktorá nám má vzniknúť by nemala byť hustá ani riedka. (Môžete použiť aj mixér, ušetríte čas)
- 2
Vysipene(strúhanka) si a maslom potrieme keramickú misku.Ja som použila rozmer 20x25. Do takto pripravenej formy nalejeme zmes a vložíme do vyhriatej pece. Pečieme cca 10-15 min. Ja to vždy kontrolujem dreveným páradlom. Ak ho vytiahnem čisté, je to hotovo. Hneď po vytiahnnutí koláčik uvolníme po stranách a vyklopíme na dosku.
- 3
Ako posledné si pripravíme karamel zo smotany a cukru, ktorý vylejeme na koláčik. Posypeme sezamom a necháme mierne vychladnúť. Teraz už len ozdobiť na tanierik a je hotovo. Dobrú chuť. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu