Sladká bomba

soulseek - bez fotkysoulseek, 23. októbra 2011
Sladká bomba
Foto: soulseek

Ak príde nečakaná návšteva či je nedeľné popoludnie, vždy je čas na rýchlu sladkú bombu. :)

6-8
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1/3 ks
1 ks celé
2 ks
2 lyžice
100 g
25 g kvalitné
1 dcl
15 g
100 g
1 dcl
150 g
50
3 ks na ozdobenie
300 g




Postup

  1. 1

    Dáme si rozohriať pec na 180 stupňou. Vajce, cukor, vanilkový cukor, maslo, med, citrónová kôra, kakao kvalitné (môže byť aj iný kakaový prášok, čím kvalitnejší, tým lepšie). Všetko sa spolu pokúsime čo najviac spojiť pridávaním mlieka.Vyberieme si dostatočne veľkú misu. Práca je dôkladnejšia a nakoniec aj jednoduchšia. Ako ďaľšie pridáme polámanú čokoládu a podľa potreby hladkú múku. Hmota ktorá nám má vzniknúť by nemala byť hustá ani riedka. (Môžete použiť aj mixér, ušetríte čas)

  2. 2

    Vysipene(strúhanka) si a maslom potrieme keramickú misku.Ja som použila rozmer 20x25. Do takto pripravenej formy nalejeme zmes a vložíme do vyhriatej pece. Pečieme cca 10-15 min. Ja to vždy kontrolujem dreveným páradlom. Ak ho vytiahnem čisté, je to hotovo. Hneď po vytiahnnutí koláčik uvolníme po stranách a vyklopíme na dosku.

  3. 3

    Ako posledné si pripravíme karamel zo smotany a cukru, ktorý vylejeme na koláčik. Posypeme sezamom a necháme mierne vychladnúť. Teraz už len ozdobiť na tanierik a je hotovo. Dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu

3sandra3
bod č. 2- vyklopíme na dosku"... a potom čo?... na tanieri je nejaké čokoládové koliesko,,, to ho vykrojíme z upečeného cesta?...potom na tanieriku je okrom toho kolieska aj zmrzlina, ale neviem, čo je pod tým kolieskom.... a čo tá karamelová smotana, tá je kde?
letisia
A tú polámanú čokoládu ako zapracujeme? Ten recept je veľmi nejasne napísaný.
macusa
1/3 masla... ok ale 125 g alebo 250 g kocka?
jaska
sypať je vybrané slovo,recept je nejasný
helca103
je to trochu chaotický recept a nie rýchlovka.... vyklopíš z keramickej misky a dalej ?........ sa asi píska ..... čitateľ doplň si podla vlastnej fantázie a potom dobru chuť. :-(
ejta
pridávam, lebo sa mi to zdá v konečnom dôsledku zaujímavé, ale prosím vniesť trošku viac svetla do toho chaosu :-)
evanaaa
Nie je to až také nejasné, aspoň, ako som ja pochopila : sú tam malé množstvá, tak že to bude asi tretina z 125 g masla, čokoláda sa len zapracuje do zmesi ( pečením sa rozpustí), a koláč sa po vyklopení na dosku, či kam, ešte poleje smotanovým karamelom. To ostatné je úprava na tanieri, tú si každý sám zvolí ( či si nakrája kocky alebo vykrojí do kruhu). Teraz je len na Soulseek, aby ma opravila.

soulseek
tak sa vsetkym ospravedlnujem aj jaske za to vybrane slovo, je to moj prvy uverejneny recept.... Ano mnozstvo masla je 1/3 -125g.... a ano je to maly kolacik.Nie je dobry ked je studeni. Ta kombinacia cokoladoveho tepleho a zmrzliny je naj.Aspon pre mna. Amila EVANAAA, dakujem , ty si ma ako jedina pochopila a podla mna je rychli. len sa vsetko pomiesa, urobi sa karamel, poleje sa a potom si s cesta mozete vykrojit aj hviezdicky. MARIAKLARA,tieto suroviny ja mam bezne doma a gazdinka ako ty urcite tiez, nie je to vela prace. Ked sa totak zoberie, nie je potrebne ani vazit ci odmeriavat..... je to nieco na sposob co v kuchini mam, co mi dala....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia