Trojfarebná bábovka

ivetulienka - fotkaivetulienka, 24. októbra 2011
20
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
140 g
1/2 balíčka
1 dl
1 ks
1 ks
1 ks alebo jahodový




Postup

  1. 1

    Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh,do toho zamiešame žĺtky,olej a prášok do pečiva.Túto masu rozdelíme do troch misiek a do každej misky vsypeme pudingový prášok-do jednej kakaový,do druhej malinový alebo jahodový a do tretej vanilkový.Vymiešame každý osobitne.Vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy-najprv kakaovú,na to malinovú alebo jahodovú a nakoniec vanilkovú.Pečieme asi trištvrte hodiny.Po upečení vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.Môžeme poliať čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

domci4
ja mam presne tento istý recept, je úžasná :) odporúčam
vierik
Aká je peknááá,sa Ti podarila.Ešte som s pudingom nepiekla musím to napraviť,ukladám...
3sandra3
ani ja som ešte nepiekla bábovku z pudingov... vyskúšam
cica2
aj mne sa páči a musí byť chuťovo dobrá, vďaka za recept @ivetulienka a vitaj medzi nami!:))
ivetulienka
naozaj je úžasná,ja som do nej ešte pridala hrozienka :)
cica2 dakujem za privitanie :))
katarina1959
Je zaujímavá a určite aj dobrá. Tiež som s pudingom nikdy bábovku nepiekla. Určite vyskúšam, ukladám do KK.
123321ketrin
poprosim vas ake pudinky tam idu kolko gramove? mam doma aj 37g,aj 40g aj 50g ? dakujem pekne
frezia
Nikdy som nebola babovkova, zdala sa mi vzdy prisucha, ale ked ju tu kazdy chvalil, tak som ju vyskusala a nelutujem. Nemam babovkovu formu, tak som ju urobila v tortovej a mala som len dva druhy pudingov, ale to vobec nevadi. Je fantasticka!!! Lahucka, jemnucka, ako paperie. Kto nevyskusa, olutuje. Dakujem za vyborny recept.


4x haji, radost, dr a jack
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Musím ju vyskúšať teda aj ja, lebo my bábovkový sme. Tá dvojfarebná od @Frezia sa mi pozdáva viac.
1x frezia
frezia
@Dr (19.2.2018 15:14)

Dakujem, za pochvalu. chcem len poopravit moj predchadzajuci komentar. Mala som len len 2 pudingy, cokoladovy a vanilkovy, ale cesto som rozdelila na 3 diely a do tretieho dielu som dala kakao s maizenou, spolu 40 g, presne, kolko ma hmotnost 1 puding. Aby som dodrzala mnozstvo surovin. Naspodok som vyliala cesto s kakaom, potom vanilkove a navrch coko-pudingove. V tej farbe je len maly rozdiel. Nuz, ale tak vyslo...
1x dr
babinka
Prave odskusane, nemam dobru formu na babovku, preto som pouzila jeden hrantik mensi a formu na srnci chrbat, skratila dobu pecenia o 5 minut, tiez som preslahala aj zltka s polovicou cukru, ked uz slahac bol od bielkov :). No a cesto mi trosku vykypelo z formy a po vytiahnuti z rury aj v strede malo kleslo, napriek tomu som spokojna aj s chutou, paperie - a budem skusat dalej, urcite vsak pouzijem radsej papier na pecenie - to vymazavanie nebolo dokonale :)



2x frezia a haji
haji
@Babinka (20.2.2018 10:34)
Z celého srdce mohu doporučit vymazávat jakoukoliv formu masťou a vysypávat kokosom. Úspěch zaručen u všech druhů forem. U bábovkové formy dobře popracovat na záhybech. Přiznám se, že dělám rukou. Vezmu část ztuhlej masti do prstů a "jedu" kousek po kousku. Pracuji rychleji, masť sa rychle topí. Šup, nasypu kokos a už se to drží po kope. Když nemám kokos /stane se/, použiju na vysypání strouhanku. Mouka je potvorka. Ale s kokosom je to ideální, sám kokos je tučný a bonusom je chuť.
finczi
Bábovka sa mi páči, vyskúšam...
@Haji ja taktiež vysypávam kokosom a osvedčilo sa mi to viac, ako múkou.
1x haji
babinka

@Haji (20.2.2018 10:44)

Nemala som kokos, to som planovala a este to vyskusam aj s orechami a namiesto pudingov dat zlaty klas a BB puding
haji
@Babinka (20.2.2018 15:06)
Jasné, toto je recept variabilní a vděčný. Blahé paměti byl podobný recept na bábovku uváděn na pytlíku s pudingem. Myslela si orechy do cesta? Bo vysypávat orechami formu jsem ještě nezkoušela, ale jak si vzpomenu, tak vyzkouším.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Ja mažem formu na bábovku rozpusteným maslom a vysýpam strúhankou, ktorú si vyrábam sama, jemne zomletá z bielych rožkov, múku nepoužívam a ani na hrnčekové knedle nie, aj hrnčeky vysýpam s touto strúhankou.
1x jack
jack
@Haji (20.2.2018 10:44)

Ahoj Haji.To je super nápad s tým kokosom.Vymasťujem ale maslom.Ja tiež tak,že medzi prsty zoberiem a šup šup.Ide to rýchlo a ľahko.My bábovky ľúbime,kadejaké,to je také vđačné.Nabudúce skúsim podľa teba ;-)
1x haji
babinka
@Haji , orechy samozrejmosť cesta, a možno by sa aj namiesto kokosu mohli dať na formu, to som ešte neskusala ani v iných receptoch, snáď neprihoria
1x haji
babinka
Ten PC dopĺňa slova - orechy samozrejme do cesta -som mala napísané :)
marienka44
@Haji (20.2.2018 10:44)

ja formu na babovku alebo srnčí chrbát pri všetkých receptoch vyložím papierom na pečenie. Len zatlačiť, cesto si spraví tvar. A nemusím formy po upečení ani umývať!
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia