Foto: sueclash
tento, aj iné recepty nájdete na mojom blogu veggiecookin.wordpress.com
porcie
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a povaríme v šupke v osolenej vode asi 20 minút do mäkka. Zohrejeme mlieko. Zemiaky precedíme, schladíme, ošúpeme a roztlačíme. Zemiaky, mlieko a maslo vymiešame do hladka, ochutíme soľou a muškátovým orieškom.
- 2
Rúru predhrejeme na 200°C. Šampiňóny očistíme, väčšie hlavičky rozpolíme. Cibuľky ošúpeme a rozkrojíme na štvrtiny. Maslo rozpustíme a cibuľku na ňom podusíme do sklovita. Pridáme šampiňóny, opražíme, osolíme a okoreníme. Pridáme paradajkový pretlak, krátko popražíme a prilejeme červené víno. Ochutíme petržlenovou vňaťou a korením.
- 3
Nastrúhaný syr vmiešame do šampiňónov a zmes naplníme do nákypovej formy. Pyré navŕšime na zmes a posypeme strúhankou. V rúre zapekáme asi 40 minút na strednej priečke pri teplote 180°C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@garanco skus vyskusat jedno jedlo bez masa, uvidis, ze to nie je taka hroza.. :-)
ale ten moj si vraj k tomu spravi jeden steak...
no nic ked musi tak musi!
CHUTILO A VEEELMI!
trosku som mu odstipla z toho steaku... ale vobec masko netreba