Foto: rybarkuchar
Nejde ani tak o konkrétny recept ako o technológiu. Z Chorvátska som si doniesol zaujímavú pomôcku – viď nižšie, ktorá poskytuje neuveriteľnú pestrosť prípravy Zobraziť celý popisNejde ani tak o konkrétny recept ako o technológiu. Z Chorvátska som si doniesol zaujímavú pomôcku – viď nižšie, ktorá poskytuje neuveriteľnú pestrosť prípravy jedál. Princíp je v tom, že si rúru na pečenie môžem odniesť do prírody. Dá sa použiť v krbe, na ohnisku, v peci ... Pod kovovou pologuľou sa pečie pokrm vo vlastnej šťave a tým získa prirodzenú chuť. Znovu platí zásada – menej ingrediencií je niekedy viac .
Postup
-
1
Príprava je jednoduchá: akékoľvek mäso, zeleninu poukladám na pekár, zakryjem pekou a pečiem. Samozrejme treba dať pozor, ak pečiem napríklad bravčové koleno, krkovičku a pod. tak ich najprv namarinujem, prípadne predvarím v pare a až tak zapekám. V prvom kroku dávam mäso na spodok pekára a zeleninu na vrch, po 20 min. vyberiem a obrátim poradie – zelenina nadol a mäso na vrch. Pripájam pár ukážok pečenia údeniny, baranej lopatky a zeleniny. Kto by chcel o peke vedieť niečo viac, je toho na webe dosť – naor. : http://www.croatia-expert.com/dalmatian-peka-croatian-recipes/ Na prvom obrázku je ryba s cuketou a zemiaky
-
2
Kuracina so zeleninou
-
3
Pečená zelenina
-
4
Spôsob pečenia
-
5
Pečené bravčové karé
-
6
Koleno s kapustou a rebrami
Diskusia k receptu