Nejde ani tak o konkrétny recept ako o technológiu. Z Chorvátska som si doniesol zaujímavú pomôcku – viď nižšie, ktorá poskytuje neuveriteľnú pestrosť prípravy Zobraziť celý popisNejde ani tak o konkrétny recept ako o technológiu. Z Chorvátska som si doniesol zaujímavú pomôcku – viď nižšie, ktorá poskytuje neuveriteľnú pestrosť prípravy jedál. Princíp je v tom, že si rúru na pečenie môžem odniesť do prírody. Dá sa použiť v krbe, na ohnisku, v peci ... Pod kovovou pologuľou sa pečie pokrm vo vlastnej šťave a tým získa prirodzenú chuť. Znovu platí zásada – menej ingrediencií je niekedy viac .

Suroviny





Postup

  1. 1

    Príprava je jednoduchá: akékoľvek mäso, zeleninu poukladám na pekár, zakryjem pekou a pečiem. Samozrejme treba dať pozor, ak pečiem napríklad bravčové koleno, krkovičku a pod. tak ich najprv namarinujem, prípadne predvarím v pare a až tak zapekám. V prvom kroku dávam mäso na spodok pekára a zeleninu na vrch, po 20 min. vyberiem a obrátim poradie – zelenina nadol a mäso na vrch. Pripájam pár ukážok pečenia údeniny, baranej lopatky a zeleniny. Kto by chcel o peke vedieť niečo viac, je toho na webe dosť – naor. : http://www.croatia-expert.com/dalmatian-peka-croatian-recipes/ Na prvom obrázku je ryba s cuketou a zemiaky

    Peka - obrázok 1
  2. 2

    Kuracina so zeleninou

    Peka - obrázok 2
  3. 3

    Pečená zelenina

    Peka - obrázok 3
  4. 4

    Spôsob pečenia

    Peka - obrázok 4
  5. 5

    Pečené bravčové karé

    Peka - obrázok 5
  6. 6

    Koleno s kapustou a rebrami

    Peka - obrázok 6

Diskusia k receptu

evusik
mala som možnosť vyskúšať, náš kamarát si také tiež priniesol z Chorvátska, robil jahňacinu a bolo to výborné a zemiiaky, zelenina v tom je úplne, že mňam :-)
klaura
to musí byť dobré ... cítim vôňu až sem ... :)
danielas
senzačné obrázky! Aj všetko by som ochutnala,nepoznala som nič takéto. Super papkanie
babidka
aj ja by som sa najradsej "ponukla" zo vsetkeho :-)
jankavaskova
vyborne, tesim sa, ze je nadsencov viac, moj ujo ma peky dve - jednu do pahreby a druhu elektricku (ano aj take su), robieva v nich vsetky druhy masa - ako pisete, menej je niekedy viac, vyborne kombinacie su bravcove, kuracie a kralicie, medzi to zeleninka a par zemiackov. napriklad fazulove lusky z peky su tak strane dobre, ze aj masko odlozite :-)
tatranka
To je určite dobrotka,na ktorú by som sa veru rada dala pozvať.
hubata
Vyzerá to ako starý obrátený wok..... môžu to byť veru dobrotky !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia