Jahňacie rebierko so šípkovou omáčkou
Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 23. októbra 2011
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 23. októbra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jahňací chrbát v celku nasolíme, nakoreníme, preložíme rozmarínom a prelejeme olivovým olejom. V chladničke necháme do druhého dňa.
- 2
Na rozpálenom oleji opražíme mäso z oboch strán, položíme na plech a dáme dopiecť do rúry na 7 až 20 minút, podľa toho, ako ho chceme mať prepečené.
- 3
Omáčku pripravíme tak, že do vody dáme rozvariť šípky asi na hodinu. V kastróle necháme skaramelizovať med, pridáme víno, medovku, soľ a korenie, necháme odpariť alkohol a redukujeme asi päť minút. Zalejeme šípkami s vývarom. Povaríme 20 minút a prepasírujeme cez jemné sitko. Podávame so smotanovými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu