Jahňacie rebierko so šípkovou omáčkou

Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 23. októbra 2011
Jahňacie rebierko so šípkovou omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
40 g
150 ml
400 g
1 ks, väčšia
50 g
100 g
200 ml
5 ml
 silný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňací chrbát v celku nasolíme, nakoreníme, preložíme rozmarínom a prelejeme olivovým olejom. V chladničke necháme do druhého dňa.

  2. 2

    Na rozpálenom oleji opražíme mäso z oboch strán, položíme na plech a dáme dopiecť do rúry na 7 až 20 minút, podľa toho, ako ho chceme mať prepečené.

  3. 3

    Omáčku pripravíme tak, že do vody dáme rozvariť šípky asi na hodinu. V kastróle necháme skaramelizovať med, pridáme víno, medovku, soľ a korenie, necháme odpariť alkohol a redukujeme asi päť minút. Zalejeme šípkami s vývarom. Povaríme 20 minút a prepasírujeme cez jemné sitko. Podávame so smotanovými zemiakmi.

Diskusia k receptu

bozulka
Sú jedlá na ktoré si radšej zájdem do reštaurácie a toto by bolo jedno z nich.
afataga
jahnacie nemusim ale ta omacka sa mi paci, len na fotke ju akosi nevidim
anci170
proste velmi vynikajuce a omacka ??? no niet slou. fantasticka! jedol som omacku zo sipok (sipkoveho dzemu) ale toto je original zo sipok a je to vynikajuce. odporucam sam osobne skusim 2 omacky a ak budu dobre tak budete otom vediet.
anci170
proste velmi vynikajuce a omacka ??? no niet slou. fantasticka! jedol som omacku zo sipok (sipkoveho dzemu) ale toto je original zo sipok a je to vynikajuce. odporucam sam osobne skusim 2 omacky a ak budu dobre tak budete otom vediet.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha