Foto: jody
Tip na rýchlu večeru s využitím polotovaru.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso zmiešame s vajciami, pokrájanými rožkami, nakrájanou cibuľou, vňaťou, smotanou a postrúhaným syrom. Solíme len mierne, syr je slaný dosť. Zmes by nemala byť priveľmi hustá. V prípade potreby zahustíme trochou múky.
-
2
Naberáme lyžicou a roztlačíme na panvici na tenšie placičky. Vypražíme do chrumkava z oboch strán.
-
3
Polotovar na gratinované zemiaky, čo sú vlastne zemiakové plátky v syrovom bešameli premiestnime z konzervy do kastróla, prilejeme trochu vody a zohrejeme. Môžete ich aj zapiecť, ale toto je rýchlejšie.
-
4
A už len servírujeme, na zemiakovú omáčku upražené placky a k tomu prípadne krajec čerstvého chleba. Prajem dobrú chuť. :-)
mäsko niekedy skúsim,
Takéto fašírky - placky môžu byť dobré, pod. recept som videla, len so sladkou smotanou.
@tinca , na približne pol kila mäsa som dala celú kyslú smotanu, kelímok cca 200 či 250g... a okolo 150g strúhaného syra.