Mäsové smotanové placky fotorecept

jody - fotkajody, 24. októbra 2011
Mäsové smotanové placky (fotorecept)
Foto: jody

Tip na rýchlu večeru s využitím polotovaru.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Mäso zmiešame s vajciami, pokrájanými rožkami, nakrájanou cibuľou, vňaťou, smotanou a postrúhaným syrom. Solíme len mierne, syr je slaný dosť. Zmes by nemala byť priveľmi hustá. V prípade potreby zahustíme trochou múky.

    Mäsové smotanové placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Naberáme lyžicou a roztlačíme na panvici na tenšie placičky. Vypražíme do chrumkava z oboch strán.

    Mäsové smotanové placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polotovar na gratinované zemiaky, čo sú vlastne zemiakové plátky v syrovom bešameli premiestnime z konzervy do kastróla, prilejeme trochu vody a zohrejeme. Môžete ich aj zapiecť, ale toto je rýchlejšie.

    Mäsové smotanové placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A už len servírujeme, na zemiakovú omáčku upražené placky a k tomu prípadne krajec čerstvého chleba. Prajem dobrú chuť. :-)

    Mäsové smotanové placky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

vierik
Tie placky vyzerajú veľmi dobrééé, a tie zemiaky veru ani ja nepoznám.Nahradím zemiakovým prívarkom....:-)
lubavuska
Tento polotovar som videla v Lidli, ale nemla som odvahu to kúpiť,
mäsko niekedy skúsim,
pivonka
Pri podobnej fašírovanej zmesi sa rožky zvlhčia vodou. V tvojom recepte zrejme vodu nahrádza smotana? Bola by to zaujímavá alternatíva klasických fašírok.
ejta
super, tu konzervu mam uz dlho doma, takze teraz ju pouzijem !
tinca
@jody neuviedla si množstvá surovín, iné ma tak nezaujíma, ale tej smotany koľko? Len na zvlhčenie rožkov?
evanaaa
Tú konzervu mali ozaj v Lídli v rámci tuším Amerického týždňa, raz som si ju kúpila a nikdy viac, to si aj sama spravím. Zemiaky boli tenké ako papier a tvrdé, aj keď sa obili dlhšie a ani chuť nebola bohvieaká,no možno niekomu to bude chutiť. Už pár výrobkov-polotovaov rôznych krajín som vyskúšala ale väčšinou skončili v odpade, alebo, ak som ľutovala ich vyhodiť, zjedla som len zo sebazaprením.
Takéto fašírky - placky môžu byť dobré, pod. recept som videla, len so sladkou smotanou.
jody
@evanaaa , Počas francúzskeho týždňa. Kupúvam to bežne do zásoby ako rýchle riešenie, ak nezostáva čas, a určite som nikdy tie zemiaky nemala tvrdé a mne chuťovo vyhovujú.
@tinca , na približne pol kila mäsa som dala celú kyslú smotanu, kelímok cca 200 či 250g... a okolo 150g strúhaného syra.