Klasika. Mám rada sladkú šťavu a veľa šťavy. Ja tento recept volá gule.....gule sme zjedli a zabudla som ich odfotiť. Nabudúce
10
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Mäso zmiešame s ryžou, vajcom, okoreníme, osolíme. Papriku vydlabeme a naložíme mäsovou plnkou. Zo zvyšnej masy vytvarujeme gule.
- 2
 Na oleji si spravíme zápražku z hladkej múky, zalejeme vodou, pridáme pretlak a varíme. Do vody povkladáme papriky a gule a varíme asi 30-45min. Omáčku dosladíme, príp. ešte zahustíme.
- 3
 Podávame s knedľou alebo s varenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Inak z toho množstva mäsa musí byť minimálne 20 porcií,takže neskúsené gazdinky pozor,aby ste nemali plnenú papriku celý týždeň.Ja robím z 0,5 kg mäsa a najedlo by sa z toho 10 ľudí.