Super koláč - rýchlovka

ssimona - fotkassimona, 23. októbra 2011

Tento koláč som dostala od priateľky,je tak dobrý že kazdy kto ho ochutná chce hneď recept.Je veľmi rýchlo pripravený a chut polevy na vrchu Zobraziť celý popisTento koláč som dostala od priateľky,je tak dobrý že kazdy kto ho ochutná chce hneď recept.Je veľmi rýchlo pripravený a chut polevy na vrchu kolaca je užasna.Pečieme ho dokola a stále sme sa ho neprejedli. :-) 1 šalka cca 3 dcl

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

CESTO :
1 šalka
1 šalka
3/4 šalky
1 šalka
1 baliček
5 ks
Krem :
2 ks
3 ks tmava




Postup

  1. 1

    Cesto : Vsetko spolu zmiešame a vylejeme na pomučeny plech.Pečieme 20 min na 180st. Po upeceni hotovy korpus polejeme zaliatou salkou kavy /nesca alebo obyčajna ale soc nedavat /.Kavou oblievat hned po upeceni ,kava sa krasne vypari.

  2. 2

    Ešte ked sa kolač pecie spravime si krem .Dame varit 2 šlahacky a 3 cokolady .Ked je vsetko spojene vylejeme na kolac a rozotrieme . Nechame stuhnut . Ja som skusala davat pod krem aj lekvar ale nieje treba . Aj cokolady som skusala davat viac ale original je naj :-) Treba skusit je fakt super.

Diskusia k receptu

ailuj82
aj mne sa páči, len by som chcela vedieť koľko gramové sú tie čokolády :)
bejulienka
znie to dobre, škoda , že nie je foto...ale podľa ingrediencii je aj drahý
mery8658
páči sa aj mne, len prosím Ssimona napíš aký asi veľký plech je potrebný na túto dávku, koľko /ml/ tej kávy poliať a krem /teplý alebo vychladnutý/ čí sa vylieva na teplý alebo studený korpus.
pivonka
Tvoj koláč ma zaujal, ale - šálka oleja na šálku múky - nie je toho oleja priveľa?
huck
aj mna velmi zaujal tento určite chutny a rychly zakusok. Vdaka ,za uvedenie velkosti šalky (3 dl). O velkost plechu sa už pytala @mery a ja by som chcela ujasnit (kedže je smotana v roznych baleniach) myslela si 2 smotany na šlahanie velkosti 2 dl spolu 4 dl a 3 čokolady (10 dkg balenie) teda spolu 30 dkg ? Dakujem za odpoved.
sany11
TENTO KOLAC UZ NA VARECHE JE.PRIDALA HO SEM GABIKAB POD NAZVOM VYBORNE KAVOVE KOCKY A JE FAKT VYBORNY.
piczur
tiež mám tento recept a nevieme sa ho dojesť, odporúčam, naozaj naj čo robievam
afataga
myslim ze tu aj pod nazvom Čokoládová pochúťka
ssimona
Velkost plechu je na vas ja ho robievam do mensieho aby bol vyšši.Slahacka klasicka 2 dcl a cokolada 10dkg.Na korpus to treba (ako som pisala )hned po upečení takže ešte na horúci.Mnozstvo kavy je zase ta šalka 3 dcl ale ak mam menši plech dam iba 3/4 šalky.
zuzana05
uz sa nemozem dockat soboty ked vyskusam tento kolacik...ako sa poznam ani do soboty nevydrzim :o)
ssimona
Pozrela som si recept ktory spominate ,je podobny ale tu ide o ten krem na vrchu a tam sa spomina iba cokoladova poleva.Tento krem je super v tom ze je vhodný na hociaky vrch kolaca...a moze sa pouzit na vas oblubeny korpus aký pečiete.Ked je studeny z ladnicky je super.
mery8658
ssimona vďaka za doplňujúce údaje, ale ešte Ťa poprosím napíš v cm veľkosť plechu v akom si ho piekla Ty, lebo menší plech je široký pojem, aby som pri prvom pečení nemusela experimentovať.
používateľ nemá avatar
hd
hd
Simona, robila som ho už podľa teba niekoľko krát a pravda je, že kto ochutnal - hneď pýta recept - je fakt úžasný.... mňam.
Tento recept je medzi TOP receptmi... dík
havino
už sa chladí, som zvedavá, aký bude, len ja rýchla rota, ked niečo robím a všetko rýchlo, rýchlo, káva nachystaná, ríbezľový džem tiež, no či som ho natrela naskôr džemom a potom pozriem a káva čo? tak som ako tak džem zotrela, popichala špadlou,aby čo to kávy vsiaklo, lebo skor mi už len stekala na boky a ešte jeden problém, ten sa len tohto koláča netýka, viac menej vždy mi koláče nafúknu do hora v strede, boky sú nižšie a stred plechu vydutý, ma to hneva, ked napr,ako aj teraz vynikajúca poleva a v strede bude menej polevy, na krajoch najviac a to plechom ešte pred pečením pobúcham po linke, ako som sa tu dočítala, že nech sa rovnomerne upečie
havino
idem ten koláčik dokomentovať teda, veľa chýb som urobila pri jeho pečení, ako nováčik si niekedy pripadám, lebo rýchlo naraz desať vecí robím, tá šľahačka s čokoládou uvarená a vychladená rovno na koláči, dala som 52 %, výborná vec, nerobila som také ešte, doslova krém bez masla, to budem používať aj na iné koláče, ako polevu, ale...málo som ho poliala tou kávou, lebo však som na ňu zabudla a skor som natrela džemom, ten by som už asi na bbudúce nedala, lebo mi tá poleva, alebo krém, neviem to pomenovať sklzala z neho, chuťovo výborné,aj korpus dobrý,odporúčam a ukladám , taký riadne čokoládový je, cukru som ubrala