Foto: sjuz
Králika ja veľmi nemusím, no celá noc v mlieku zabezpečila, že bol proste perfektný.
2 hod minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Králika deň vopred naložíme do mlieka. Na ďalší deň mlieko zlejeme, mäso opláchneme a nasolíme.
- 2
Dáme do pekáča, a pridáme všetky byliny, korenie a zalejeme vínom.Pridáme lyžicu masti. Prikryté pečieme pomaly do mäkka, občas prelejeme výpekom.
- 3
Keď je mäso mäkké, odokryjeme a dopečieme do zlata.
- 4
Ja som servírovala so zemiakovými knedličkami zo surových a varených zemiakov so slaninkou a petržlenovou vňaťou, opečenými ešte na záver na masti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale základ je jednoduchý:
4 zemiaky surové postrúhať, 4 varené v šupke, vajce, žĺtok, opraženú slaninku s cibuľkou, petržlenovú vňať, sneh z bielka a múku hladkú podľa hustoty, nie veľa, a trochu strúhanky. variť v slanej vode podľa veľkosti. Minule robili na TV Paprika, tak sa mi zapáčili. A s tou šťavou z králika chutili výborne:)
Robila som dnes na obed so zemiakovym pyre a listovym salatom. Nove korenie som zamenila za jalovec a mast za maslo. To nakladanie cez noc do mlieka ma naozaj svoje opodstatnenie. Velmi dobre lahke jedlo do horucich dni. Foto zial nie je, nebolo casu cvaknut ;-)
Dakujem a prajem Ti pekne leto!