Králik so slaninkovými knedličkami

sjuz - fotkasjuz, 24. októbra 2011
Králik so slaninkovými knedličkami
Foto: sjuz

Králika ja veľmi nemusím, no celá noc v mlieku zabezpečila, že bol proste perfektný.

2 hod minút
na 160 °C

Suroviny

1 alebo zajac
cca 10 nakrájaných hranolčekov
1-1,5 l
 domáca
na zaliatie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Králika deň vopred naložíme do mlieka. Na ďalší deň mlieko zlejeme, mäso opláchneme a nasolíme.

  2. 2

    Dáme do pekáča, a pridáme všetky byliny, korenie a zalejeme vínom.Pridáme lyžicu masti. Prikryté pečieme pomaly do mäkka, občas prelejeme výpekom.

    Králik so slaninkovými knedličkami  - obrázok 2
  3. 3

    Keď je mäso mäkké, odokryjeme a dopečieme do zlata.

  4. 4

    Ja som servírovala so zemiakovými knedličkami zo surových a varených zemiakov so slaninkou a petržlenovou vňaťou, opečenými ešte na záver na masti.

Recept je zaradený do kategórií:
Králičie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

jerica
jaj či by som si dala , knedlík paráda a zajačik mňamka,ale pre mňa , môjho ani "neošálim" že to nie je kuriatko,on ani ryby ani zajaca .
evusik
a to ja králika môžem vždy... a ten tvoj vyzerá dobre a knedličky úplne výborne :-)
julica
No ja som vychovana na zajacoch, ale nikdy sme ich do mlieka nenakladali, ale je cas skusit aj to. hrozne by ma este potesil recept na tie knedlicky... :)
babidka
@sjuz , uz je v KK :-) Moja mama marinovala v mlieku vselico - od reznov cez ryby az po rostenku a masko to velmi zjemnilo .Ja tiez casto pouzivam mlieko , cmar , srvatku ci jogurt na "prilepsenie " :-)
sjuz
pridám, ale bez fotiek:(, robila som v ten deň viac vecí naraz, a akosi som pozabudla fotiť knedlíky:)
Ale základ je jednoduchý:
4 zemiaky surové postrúhať, 4 varené v šupke, vajce, žĺtok, opraženú slaninku s cibuľkou, petržlenovú vňať, sneh z bielka a múku hladkú podľa hustoty, nie veľa, a trochu strúhanky. variť v slanej vode podľa veľkosti. Minule robili na TV Paprika, tak sa mi zapáčili. A s tou šťavou z králika chutili výborne:)
bozulka
Receptík jak lusk...králika už som dávno nemala,švagor už nechová a z obchodu som zatial nedostala odvahu.Ale asi to risknem.@sjuz , určite si k tomu mala nejaké vitamíny?
julica
Super, veľká vďaka, hlavne tá múka ma zaujímala. Prekvapím cez víkend ocka :)
sjuz
veruže žiadne, @bozulka :) len tekuté antioxidanty suché biele:)))
zolik
@Sjuz
Robila som dnes na obed so zemiakovym pyre a listovym salatom. Nove korenie som zamenila za jalovec a mast za maslo. To nakladanie cez noc do mlieka ma naozaj svoje opodstatnenie. Velmi dobre lahke jedlo do horucich dni. Foto zial nie je, nebolo casu cvaknut ;-)
Dakujem a prajem Ti pekne leto!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha