Plnená paprika - studená fotorecept

sneica - fotkasneica, 25. októbra 2011
Plnená paprika - studená (fotorecept)
Foto: sneica
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
125 g
100 g
2 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    nastruhame salamu ,vajicka na tvrdo,ja som pridala aj trocha tvrdeho syra,pridame maslo,bambino a okorenime...

    Plnená paprika - studená (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vymiesame spolu

    Plnená paprika - studená (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Papriky zvrchu zrezeme, vyberieme jadrovnik a naplnime......nechame v chladnicke stuhnut... Podavame nakrajane na kolieska s pecivom alebo ciernym chlebom...

    Plnená paprika - studená (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

army62
Myslim ze je to potrebne pred tym nakrajanim dat na chvilku do chladnicky nie??
srdcko
super,poznám tento recept a vôbec som si naň nespomenula a to dumám,čo manželíkovi ešte na na oslavu :)
grandma
Tento recept poznám už 30 rokov - nosil môj kamarát z Juhoslávie - boli fantastické.
bibia1
si ma predbehla, som mala v pláne to tu dať - klobúk dole šéfe :)
matata1
Mňam, jeden kúsok by som si dala. My podobne plníme papriky bryndzovou pomazánkou. Najkrajšie vyzerajú, keď sú papriky ešte viac pokrivené ako tá zelená na obrázku, alebo keď majú prierez kvetinky.
xxlka
Blíži sa november,oslavný to mesiac v našej rodine.Na každý týždeň jeden narodeninový oslávenec.Vek od 9-66! Konečne viem ako prekvapím hostí. Chlieb, rožok,syr plnený už bol na stole, ale paprika ešte nie! Kombinácia farieb už začína nabiehať. Dík za nápad.!
babina28
výborný receptík,nemusím robiť stále chlebíky a očkáá takato zmena neuškodí,ďakujem
3sandra3
plnená paprika - studená je zrejme rovnako dobrá ako varená
mery8658
Výborný nápad. Ja som stále robievala len ako pomazánku, ale v tej paprike je to súper.
sneica
dakujeeeeem za komentare...@army62 ano je treba nechat stuhnut a uz som to upresnila ...@bibia1 ale ved hadam o nic nejde :-)....
zvoncek
tak pred 30- 35 rokmi to vtedy "letelo", bambino vtedy nebolo, boli len trojuholníky typu Jánošík, tavený syr sme si robili z tvrdého syru, tým, že sme ho chvíľu dali do vrelej vody alebo sme plnili papriky "šmirkásom" zmiešanom s mäkkou salámou, pred servírovaním to muselo ísť do chladničky, aby sa to dalo narezať na kolieska, resp., ak boli papriky menšie, tak sa robili lodičky, "stožiar" zo šparátka, "plachta" z polkrúžka salámy
ketty3811
pekné,už som o tom počula,ale neskúšala.ukladám a vyskúšam.:-)
milamila
Odporúčam, robím tieto plnené papriky už niekoľko rokov, hlavne v sezóne, uložím do chladničky na chate a nikdy ma neprekvapila návšteva, lebo papriky vždy zabodovali
valeri
Tak toto som už toky nerobila, škoda, že skončila paprika v záhrade, ďakujem za pripomenutie. Veľmi chutný recept.
helca103
už viac ako 25 rokov robievam podobnú plnku do papriky aj bryndzovú ako @matata1 ,je to naozaj vďačné pohostenie aj pre nečakanú návštevu
mariaklara
@sneica , prepáč, že ti píšem do tvojho receptu, chcem ti len poradiť, že keď si budeš robiť tú pohánku, nevar ju, lebo znehodnotíš všetko čo sa v nej nachádza, len ju opláchni teplou vodou, vodu zlej, potom zalej teplejšou vodou ( môže byť aj horúca ), aby bola zaliata po vrch a prikry. Možno pol hodinku alebo trištvrte ju tak nechaj. Ochutnaj, ak sa ti bude zdať tvrdá, ešte ju tak nechaj prikrytú. Ja si takto robím aj rizoto so sójového mäska. Zo začiatku ti možno pohánka nebude chutiť, ale zvykneš si. Vidím, že ty máš rada takéto zdravé. Potom sa mi ozvi, aké to bolo.
rulik
tá náplň vyzerá ako salámová pomazánka ktorú som od varecháčov pred časom pýtal, môže byť výborné
lenka199511
Práve som to urobila presne podľa vášho receptu :) tak dúfam že bude chutiť :))
gubics
Výborné na chatu, nemusí byť každý deň varené jedlo, pokne si to zjednoduším.
fazulka
výborný recept, ja som jedla z červenej papriky
duskousko
...urcite su tie paprika vynikajuce...-;)!
Ja vsak, ked robievam "papriky na studeno"..., tak ich iba jednoducho (samozrejme, po ocisteni a vybrati jadernikov, omyti studenou vodou..), iba jednoducho naplnim cerstvou bryndzou...ostatne, ako kto chce a ako komu chutia, ci narezane, alebo len jednoducho na "odhryzavanie"...a kto chce ma moznost sa este "vyhrat" a napr. bryndzu zmiesat s cibulkou, paprikou, prip. aj s maslom...a pod. Iniciative sa medze nekladu!..-:)! Prajem vsetkym - ktori sa odvazia vyskusat! - dobru chut!
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Miesto Bambína dávam Lunex klasik, je potom tá plnka pevnejšia. Chuťove myslím rovnaká, vynikajúca.
ivan14
Když si dělám vaječnou tlačenku, vždycky jí část naleju do paprik, je to velmi vzhledné a dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia