Bazalkový granadír ala Bogar fotorecept

bogar - fotkabogar, 25. októbra 2011
Bazalkový granadír ala Bogar (fotorecept)
Foto: bogar

milujem toto jedlo .... ale množstvo surovín neuvádzam záleží podľa počtu hladošov :)

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

  - strúčiky




Postup

  1. 1

    ako prvé si dáme variť vodu na cestoviny hlavne poriadne osolenú :) a na masle si popražíme cibuľu :)

    Bazalkový granadír ala Bogar (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    umyté nakrájané zemiaky necháme odkvapkať ..... a dáme ich opražiť na spenenú cibuľku....

    Bazalkový granadír ala Bogar (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do vriacej vody si pridáme olivový olej a cestoviny a uvaríme do mäkka :)

    Bazalkový granadír ala Bogar (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zemiaky orestujeme a pridávame .......

    Bazalkový granadír ala Bogar (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pripravené suroviny......

    Bazalkový granadír ala Bogar (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    najemno pokrájanú bazalku a na prúžky cesnak .....

    Bazalkový granadír ala Bogar (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pridáme ďalej bazalku opražíme........

    Bazalkový granadír ala Bogar (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    papriku a vegetu.....

    Bazalkový granadír ala Bogar (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    všetko spolu premiešame .............

    Bazalkový granadír ala Bogar (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    zalejeme teplou vodou tak aby bola iba po vrch zemiakov......zakryjeme a dusíme ....

    Bazalkový granadír ala Bogar (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    hotové mäkké udusené zemiaky zmiešame s uvarenou cestovinou a podávame s kyslou uhorkou alebo červenou repou dobrú chuť :)

    Bazalkový granadír ala Bogar (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

tetuska
uz dávno som nevarila, vďaka za pripomenutie...
brisid
zaujímavý nápad uvariť zemiaky v paprikovej vode... ja si vždy varím zemiaky v samostatnej vode, cestoviny tiež.. cibulku a slaninku spením, pridám mletú papriku, uvarené cestoviny, zemiaky a už len premiešam...
asi by som sa trošku bála odhadnúť množstvo vody...
sovka62
Mňa by asi bazalka v granadíre dobre naštvala. Čo už musí byť všade? Ja som opačný extrémista, pre mňa nemusí byť nikde. Samozrejme, používam bylinky a zelené vňate, môžem ich chrúmať aj bez ničoho, len na tú bazalku si nie a nie zvyknúť.......
evanaaa
Sovka, máš pravdu, nemá tam čo robiť, ale rešpektujem rôzne chute a príchute. Ináč, ani ja zvlášť zemiaky nevarím ale ich dusím na cibuľke opraženej na masti a červ. mletej paprike, ale ich nezalievam vodou, to už by bol asi krumpliguláš, len najprv dusím bez nej , na mienom plameni, miešam a v prípade potreby podlejem deci vody. No, a nedávam ani cesnak, ale videla som tu už viacej rôznych spôsobov varenia granatieru, ja zostávam verná základu .( Mama nedávala ani tú vodu, len dusila vo vlastnej šťave, neviem, ako sa jej to darilo ).
hannah22
No bazalku tam tiež nedávam, ani vegetu, ale koľko ľudí toľko chutí, mne tam chýba rasca, ale granadír je fajn, dobre nafotený a iste chutný... :))
becky
Granadir som zbuchala v studentskych podmienkach celkom uspesne. Cerstva bazalka nebola tak namiesto nej som supla trosku susenej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia