Mrkvové halušky s bryndzou
Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 23. októbra 2011
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 23. októbra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky a mrkvu nastrúhame, rozbijeme vajce, osolíme a pridáme múku. Dobre vymiešame cesto.
- 2
Do vriacej vody cesto natrieme alebo nahádžeme z lopára lyžicou halušky a varíme až vyplávajú hore.
- 3
Bryndzu zohrejeme so smotanou až kým zredne. Slaninu opečieme s nasekanou cibuľkou. Halušky zmiešame s bryndzou a na vrchu ozdobíme opečenou oravskou slaninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu