Mrkvové halušky s bryndzou

Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 23. októbra 2011
Mrkvové halušky s bryndzou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g, očistené
400 g
1 ks
200 g
200 g
100 ml
250 g
1 zväzok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky a mrkvu nastrúhame, rozbijeme vajce, osolíme a pridáme múku. Dobre vymiešame cesto.

  2. 2

    Do vriacej vody cesto natrieme alebo nahádžeme z lopára lyžicou halušky a varíme až vyplávajú hore.

  3. 3

    Bryndzu zohrejeme so smotanou až kým zredne. Slaninu opečieme s nasekanou cibuľkou. Halušky zmiešame s bryndzou a na vrchu ozdobíme opečenou oravskou slaninou.

Diskusia k receptu

tatranka
Už som robila špenátové halušky s bryndzou,prečo nie mrkvové? Hádam skúsim.
lia66
Hm, super kombinácia-isto vyskúšam!...ja som už robila aj ryžové halušky(ryžu som pomlela na múku) s bryndzou-neboli to síce tie "pravé", ale boli dobré a všetky sa spapali!