Bábovečky

janulka08 - fotkajanulka08, 23. októbra 2011
Bábovečky
Foto: janulka08

Ako sa hovorí čo je malé to je milé a aj chutné. Kedže sa mi podarilo spálit velkú, klasickú formu pre bábovku, našla som Zobraziť celý popisAko sa hovorí čo je malé to je milé a aj chutné. Kedže sa mi podarilo spálit velkú, klasickú formu pre bábovku, našla som v obchode plech na malé. A keď sa prejeme rôznych zákuskov a iných dezertov tak je čas upiecť bábovečky, najlepsie sú na ranajky :o)

6
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
200g
4
1
pol sáčku
1 dcl  vlažná
1dcl
Na polevu:
 rôzne podľa chuti




Postup

  1. 1

    V prvom rade som si oddelila žĺtka od bielok. Žĺtka si vyšlaháme s práškovým cukrom, pridáme vanilkový cukor a vodu, šlaháme do penista. Pridáme si múku zmiešanú s kypriacim práškom, olej a pár kvapiek podla môjho výberu mandlovej esencie a na koniec pridáme vyšlahaný sneh z bielok .

    Bábovečky - obrázok 1
  2. 2

    Vymastíme si plech olejom a vysypeme strúhankou. Do pripraveného plechu si nalejeme 2/3 cesta, 1/3 cesta vymiešame s kakaom a doplníme do formy. Pečieme pri mierne vyhriatej rúre 20-25 min.

    Bábovečky - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa bábovečky takto pekne upiekli vyklopime z formy. Na vrch som položila kondenzované mandarinky a zaliala čokoládovou polevou . A prešlo pár minút, čokoláda nestihla ani stuhnúť a bábovečky boli zjedené.

    Bábovečky - obrázok 3

Diskusia k receptu

valeri
sú fakt milé, tá zaváranina navrchu - dobrý nápad :-))
dorisa
Milé, chutné....fakt. S tým kompótom sa mi páčia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia