Nepečená ovocná torta
Počas letných dní, nám dobre padne ľahký, osviežujúci, chladný kúsok ovocnej torty.
Banánový džem
Už tu je recept na takýto džem, ale ja som dnes uvarila podľa receptu, ktorý...
Klasický zemiakový šalát
S božskou a zdravo - nezdravou prílohou ako sa patrí ... vyprážaným rezňom (však šalát nemusí...
Višňový džem (Schwarzwaldská zaváranina)
Pred pár dňami som si kúpila časopis o zaváraní a našla som v ňom výborný recept na...
Čokoládovo - ríbezľový perník
Vajcia s cukrom vymiešame dopenista. Pridáme ostatné suroviny - múku, mlieko, olej, PDP,...
Moja domáca torta
Korpus si upečiem ako klasické piškótové cesto. Na okrúhlu tortu si upečiem dva pláty, prvý kakaový zo...
Torta pre Pa a Pa
Naša dcéra Paula má priateľa Pavla. Pa a Pa je ich spoločný podpis. A toto...
Schwarzwaldská torta
Jesto viacero receptov na Schwarzwaldskú tortu. Ja som zvolila recept bez alkoholu, lebo som ju...
Zapekaný karfiol
Väčšinou karfiol zapekám s cestovinami, ale dnes som to skúsila tak... úplne obyčajsky :)
Grilované hrušky v brandy
Pevné, zrelé hrušky ošúpeme, prerežeme a namočíme do brandy na 3 hodiny, aby nasiakli....
Filet z morskej šťuky s uhorkovým čatní
Filety morskej šťuky osolíme a okoreníme korením na ryby. Pokvapkáme olejom a ugrilujeme.
Krídelká v paprike a paradajkách
Paradajky narežeme na hrubšie kolieska posolíme a okoreníme. Farebné papriky prerežeme na štvrtky, dáme do nádoby...
Stehienko špikované mandľami a slaninkou
Kuracie stehná umyjeme a osušené osolíme a okoreníme. Potom ich špikujeme blanšírovanými lúpanými madľami a slaninkou....
Rissoni so špargľou a rukolou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme a cestoviny premiešame s olivovým olejom. Špargľu očistíme...
Losos so špargľou, kapari a paradajkami
Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a...
Kuracie prsia so špargľou a holandskou omáčkou
Kuracie prsia očistíme, osolíme a opečieme kožou dole dozlata. Opečieme zo všetkých strán a potom...
Špargľový krém
Špargľu očistíme a špičky (vršky) odrežeme a šupky a konce zarestujeme na troške masla s olejom...
Variácie sviežej jarnej zeleniny so zemiakovým pyré a plackou
Zemiaky rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu časť (na pyré) dôkladne umyjeme, do zemiakov urobíme...
Bazové víno Malaga
Tento recept mám z knižky Mária Hajková:konzervujeme jednoducho a dobre. Víno som robila dávno, je tmavo červené,...
Langoše a pampúšiky
Langoš sa vyskytuje vo veľa receptoch, záleži na oblasti a samozrejme aj na spôsobe spracovania...
Bravčová krkovička s údeným rebrom a zapečeným syrom
Marináda Korenie, papriku, oregano, rascu, vňať, bujón a nadrobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak dáme do mysky spolu s...